Kıbrıs

İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi toplandı

Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi bugün, Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Emrah Yeşilırmak başkanlığında saat 10.00’da toplandı.

Meclisten verilen bilgiye göre, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, gündeminde bulunan “Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı”, “Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı” ve “Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı ele aldı.

İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi ilk olarak gündeminde bulunan “Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı” ve “Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı birleştirilmiş şekliyle oybirliği ile onaylayarak, Genel Kurulun gündemine sevk etti.

İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi daha sonra, “Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı ele alarak, madde madde görüşülmesini tamamladı. Komite, bahse konu Yasa Tasarısı’nın ivediliği olmadığından üçüncü okunuşunu bir sonraki toplantısında gerçekleştirecek.

İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi toplantısına, Komite Başkan Vekili CTP Milletvekili Filiz Besim, Komite üyeleri; CTP Milletvekili Devrim Barçın, UBP Milletvekili Ziya Öztürkler , UBP Milletvekili Ahmet Savaşan’ın yanı sıra, CTP Milletvekili Erkut Şahali ve CTP Milletvekili Salahi Şahiner katıldı.

Komite toplantısına davetli olarak ise, Sağlık Bakanlığı, Personel Dairesi, Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi, Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (TIP-İŞ), Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMU-SEN) ve Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası’ndan yetkililer katılarak, konu ile ilgili görüşlerini sundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu