Derviş Doğan

Tuhaf işler..

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesinde yaşanan usulüne uygun olmadan dağıtılan ve tedarik edilen adına diploma sahteciliği dediğimiz hadiselerin başladığı soruşturmaların derinlik kazandığı bir süreçte mevcut öğrencileri mağdur etmemek adına başka üniversitelere kaydırılarak  bu üniversitenin bütün faaliyetleri askıya alınmalıydı. Nitekim bu vakitten sonra ortaya çıkan onca olaydan sonra söz konusu üniversiteden alınan tüm diplomalar, belgeler,sertifikalar vs. her bir lisans,yüksek lisans,sertifika,belge mercek altına alınarak tek tek incelenmelidir.

Kaldı ki bu hem  söz konusu üniversitenin lehine bir sürece dönüşmesi hem de yüksek öğretimdeki prestij kaybının önüne geçmek için olmazsa olmazdır.

Nitekim verilen ve sayısı belli olmayan yüzlerce,binlerce diplomanın altına konmuş imzaların sahtelendiği söyleniyor bizzat rektör tarafından..Elbette bunlar uzmanlar tarafından incelenecek ve fakat bahse konu üniversitede dudak uçuklatacak kadar yüksek meblağlı paraların nasıl döndüğü de ayrı bir bilinmezlik konusu. Zira bahsedilen miktarlar bugün binlerce öğrencisi olan üniversitelerde dahi mevcut değildir. Bu para akışının kaynağı neydi? Bugüne kadarki süreçte bu üniversite hangi ticari faaliyette bulundu ki böylesi milyonlarca liraları döndürdü durdu kasasında. Üniversite sahiplerinin, üniversite rektörünün iddiaları o ki üniversite içinde paralel bir yapı kuruldu. Kimler kurdu bu yapıyı? Üniversitenin küçük ortağı ki sanırım aynı zamanda genel sekreteri, üniversitenin mütevelli heyeti başkan yardımcısı ve belli bir çalışan kesim. Peki ne yapmış bunlar?

Usulüne uygun diploma tanzim etmişler bu diplomaları satmışlar haksız gelir elde etmişler falan. Bütün bunlar yaşanırken bu paralel oluşumun dışında kalanlar da uyumuşlar.

Üniversitenin sahibi uyumuş,rektörü uyumuş,rektör yardımcıları uyumuş,muhasebeciler uyumuş velhasıl milyon liralar dönmüş üniversitenin gıyabında, rüşvetler dağıtılmış, basdiş paraları ödenmiş, üniversitenin diplomaları dağıtılmış fakat gel gelelim bütün bunlar yapılırken paralel yapının dışında kalanların bunlardan haberleri olmamış..Bu nasıl iştir diye sormaktan geçtim zira polisin gerekeni yapacağına olan inancım tamdır. Ve fakat bir tarafta bu soruşturmalar devam ederken, diğer tarafta söz konusu üniversitenin hiçbir şey olmamış gibi faaliyetlerine devam etmesi sanırım bir bana tuhaf gelmiyordur.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu