Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Tatar:Sanat izolasyon ve ambargo tanımaz

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Çatalköy Esentepe Belediyesi ile Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları organizasyonunda 27 Mart-6 Nisan tarihleri arasında Çatalköy Erol Avgören Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek ve KKTC genelinden çeşitli tiyatro ekiplerinin katılacağı Beşparmaklar Tiyatro Festivali organizasyonuna katılarak Çatalköy Esentepe Belediyesi Tiyatrosu’nun sahnelediği “Sıradan Bir Hikaye” adlı oyunu izledi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar etkinlikte yaptığı konuşmada Devlet Tiyatro Binasının ihaleye çıkılmasını memnuniyetle karşıladığını belirterek 27 Mart Dünya Tiyatro Gününü kutladı.

Etkinliğin, ülkemiz tiyatro kültürünün devamı ve gelecek nesillere aktarılması için büyük önem arzettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, ülkemizden çok değerli sanatçıların bugün uluslarası alanda sahne aldıklarını dile getirerek, “Bu durum bizi gururlandırmaktadır, sanat izolasyon ve ambargo tanımaz. Kıbrıs Türkü’nün tarihi kültürü, örf, adet ve geçmişi vardır, gençlerimiz Kıbrıs Türk kültür ve tarihini bu yollarla dünyaya yaymaktadır” dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Çatalköy Esentepe Belediye Başkanı Ceyhun Kırok ve ekibi ile Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Müdürü Nazım Ced ile ekiplerini tebrik ederek tiyatronun yaşatılması için ortaya koymuş oldukları emek ve özveri için teşekkür etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu