Kıbrıs

Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi toplandı

Cumhuriyet Meclisi, Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi bugün, Komite Başkanı UBP Milletvekili Yasemi Öztürk başkanlığında toplandı.

Meclisten yapılan açıklamaya göre komite, Yüksek Adliye Kurulu üye seçimini ve Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama (Yabancılar) (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı görüştü.

Komite, Yüksek Adliye Kurulu üye seçiminde adayların, Cumhuriyet Meclisi İç Tüzüğü’nde aranan niteliklere sahip olduklarını oy birliğiyle onaylayarak; seçim yapılmak üzere Genel Kurula sevk etti.

Komitede Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama (Yabancılar) (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın genel görüşmesi de yapıldı. Tasarıyla ilgili çalışmalara bir sonraki devam edilecek.

Komite toplantısına davetli olarak, Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Dairesi, Şirketler Mukayyitliği, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği ve Kıbrıs Türk Emlakçılar Derneğinden yetkililer ve bazı avukatlar katılarak, tasarıyla ilgili görüşlerini sundu.

UBP Milletvekili Yasemi Öztürk başkanlığındaki toplantıya CTP Milletvekili Komite Başkan Vekili Ongun Talat, komite üyeleri UBP Milletvekili Fırtına Karanfil, UBP Milletvekili Hasan Küçük ve CTP Milletvekili Ürün Solyalı katıldı.

Komite toplantısına ayrıca İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, CTP Milletvekili Erkut Şahali, CTP Milletvekili Salahi Şahiner ve Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars katıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu