Kıbrıs

Arıklı: Başta korsan taksicileri olmak üzere sorunları çözmek için adım atacağım

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Murat Karalar başkanlığındaki Birleşik Taksiciler Birliği heyetini kabul ederek sektörle ilgili sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Kabulde konuşan Birlik Başkanı Karalar, görüş için Hukuk Dairesi’ne gönderilen 50/2000 Motorlu Araçlar (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın, ivedilikle Meclis komitesinde görüşülüp ardından Genel Kurul’da onaylanmasını talep etti.

Bakan Arıklı da, Gazimağusa, İskele, Güzelyurt, Girne, Lefkoşa ve Ercan Havalimanı’nda taksicilerin karşılaştığı sorunlarla ilgili bilgi alarak, söz konusu sorunların aşılması için en erken zamanda gerekli adımların atılacağını vurguladı.

“Amaç ve niyet taksi sektörünü en iyi şekilde bir disiplin altında çalışmasını ve bu doğrultuda kazanç elde etmeleridir” diyen Arıklı, Birleşik Taksiciler Birliği’nin görüşlerinde haklı olduğunu, turizm için oldukça önemli olan bu sektörün sorunlarını ortadan kaldırmak için yerel yönetimler de dahil ilgili kurumları işbirliğine davet etti.

Arıklı, başta korsan taksiler olmak üzere sektörün karşılaştığı tüm sorunları çözmek için ilgili kurumlarla birlikte eş güdüm içerisinde gerekli adımları atacağını belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu