Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Tatar:Atatürk’ün çocukları ilerde devleti daha iyi noktaya getirecek

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Dairesi tarafından düzenlenen “3’üncü Atatürk’ün Çocukları Resim Sergisi’nin açılış törenine” katıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar törende yaptığı konuşmada, çocuklar tarafından yapılan resimlerin sergilendiği 3’ncü kez düzenlenen Atatürk’ün Çocukları Resim Sergisi’nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, resimleri sergilenen çocukları tebrik etti, serginin hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlere teşekkür etti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan tarihini bayram olarak dünya çocuklarına armağan ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, önümüzdeki günlerde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na vesile olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104’ncü yıldönümünü kutlamaya hazırlandıklarını söyledi.

Atatürk’ün egemenlik ve bağımsızlık yolunda büyük mücadeleler verdiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Ulusal egemenlik denildiğinde anlamı büyüktür. Kıbrıs Türkü de egemenlik için mücadele ediyor. Atatürk düşüncesini özümsemiş ve benimsemiş bu amaçla yetiştirilen çocuklarımız var. Bu doğrultuda emek veren öğretmenleri tebrik ediyorum. Öğretmenler yanında aileler ve çevresindekiler olarak bunları çocuklara aktarmak görevimizdir” dedi.

“Çocukları çok seviyoruz bizim her şeyimizsiniz” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, çocukların en kıymetli varlıklar olduğunu, devlete sahip çıkıp, çağdaş gelişmelerle, teknoloji ve yapay zeka ile devleti daha iyi noktalara taşıyacakları temennisinde bulundu.

“Onlar Atatürk’ün çocuklarıdır ve onun yolunda yetiştirilmektedir” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Tatar, “İleride bizi dinlediklerinde yapılan tavsiyelerden ilham almaları ve gerçekleştirilmesi temennimizdir” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu