Kıbrıs

KAV, CENGO-V Vakfı iş birliğindeki “21.Orkide Yürüyüşü’ 28 Nisan’da yapılacak

Kanser Araştırma Vakfı’nın. (KAV), geleneksel etkinliği olan ’21.Orkide Yürüyüşü’ 28 Nisan Pazar günü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşiyor…

Kanser Araştırma Vakfi Başkanı profesör Doktor Mustafa Camgöz ve CENGO V Vakfı Başkanı Özge Özbekoğlu, yürüyüş ve iki vakfin yürüttüğü ortak çalışmalar hakkında BRT‘ye bilgi verdi.

Kanser Araştırma Vakfı’nın,Süleyman Cengiz Eminoğlu- CENGO-V Vakfı işbirliği gerçekleştireceği 21. Orkide Yürüyüşü, 28 Nisan Pazar günü Dilekkaya Ormanı’ndaki yürüyüş parkurunda yapılacak.

Kanser Araştırma Vakfı ,CENGO-V Vakfı işbirliğinde, Telsim Ana Sponsorluğunda gerçekleşecek etkinlikten elde edilecek gelir, her yıl olduğu gibi bu yıl da, vakfın kanser araştırmalarında kullanılacak.

Kanser Araştırma Vakfı Başkanı Mustafa Camgöz,21’inci yılına ulaşan Orkide Yürüyüş’ünün, kanseri anlamak, bilinç ve farkındalık oluşturmak ve kanseri yenecek bilimsel çalışmaları hayata geçirmek amacıyla düzenlendiğini vurguladı.

Kanser Araştırma Vakfı’nın , Kuzey Kıbrıs’ın kanser üzerine araştırma yapan tek vakıf olduğunu belirten Camgöz , amaçlarının modern çağın kaçınılmaz küresel bir sorunu olan kanser hastalığıyla mücadele sağlayacak bilimsel çalışmalara katkı bulmak olduğunu ifade etti.

Cengo V Vakfı ile , 3 yıldır, çok ciddi bir işbirliği yürüttüklerini ifade eden Camgöz, Vakfı işbirliğiyle hayat bulan çalışmalarla, çocukluk çağı kanserleri arasında yer alan nüroblastomayla karşı yeni bir ilaç geliştirildiğini anımsattı.

Camgöz,KKTC’de kansere yönelik toprak su analizleri gibi çevresel faktörler konusunda araştırmalar yapılırken, diğer yandan Imperial College bünyesinde sürdürülen laboratuvar çalışmalarıyla, ilaç üretmek için çalışmaların devam ettiğini anlattı.

Imperial College ile yaptıkları ortak çalışmaların ışığında geliştirdikleri kanser ilacının kliniksel denemeye hazırlandığının vurgulayan Camgöz, KAV bünyesinde yetiştirdikleri bursiyerler ve çalışmaları hakkında bilgi vererek, hedeflerinin 2 yeni burs daha vermek olduğunu vurguladı.

Süleyman Cengiz Eminoğlu Vakfı Başkanı Özge Özbekoğlu da , Vakfın, Süleyman Cengiz Eminoğlu’nun çocukluk çağı kanseri olan nöroblostama’dan yaşamını yitirmesinin ardından 2020 yılında , çocuklar ve gençlere sosyal, sportif ve eğitimsel alanlarda katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmek amacıyla kurulduğunu söyledi.

Özbekoğlu, vakıfla ortak çalışma yürütmek için 4 yıllık bir işbirliği protokolü imzaladıklarını ifade etti.
Özbekoğlu, Vakfı olarak , bir yandan KAV’ın çalışmalarına kaktı sağlarken diğer yandan da kanserle mücadelede destekleyici bitkisel tedaviler konusunda çalışma yaptıklarını anlattı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu