Dünya

İsrail'in, Suriye'de rejim ordusunun hava savunma sistemlerine saldırı düzenlediği iddia edildi


Suriye’deki haber ajansı SANA’nın askeri kaynağa dayandırdığı haberinde, yerel saatle 02.55’te Suriye’nin güney bölgesinde bazı noktaların, İsrail güçleri tarafından roketlerle hedef alındığı iddia edildi.


Haberde, “Düşman İsrail, Filistin’in kuzeyinden Suriye’nin güney bölgesindeki hava savunma sistemlerini roketlerle vurdu. Saldırıda maddi hasar meydana geldi.” ifadeleri kullanıldı.


Diğer yandan, İsrail makamlarından saldırıya ilişkin açıklama yapılmadı.


Suriye’nin güneyinde Şam ve kırsalındaki bölgelerde Suriye ordusu ve İran destekli terörist grupların yanı sıra Lübnan Hizbullahı unsurlarının bulunduğu biliniyor.


İsrail, iç savaşın başladığı 2011’den bu yana Suriye’de zaman zaman İran destekli gruplara ve Suriye ordusuna ait askeri noktalara saldırılar düzenliyor.


İran basını, İran Hava Kuvvetleri Üssü’ne ev sahipliği yapan İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda patlama seslerinin geldiğini duyurmuştu.


İsfahan eyaletindeki patlama seslerinin ardından Tahran, İsfahan ve Şiraz ile İran’ın bazı bölgelerindeki uçuşların askıya alındığı bildirilmişti.


Amerikan medyası, ABD’li yetkililere dayandırdığı haberlerinde, İsrail’in İran topraklarına yönelik bir saldırı düzenlediğini yazmıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu