Dünya

Biden'dan Netanyahu'ya: Gazze'de acil ateşkes gerekli


Beyaz Saraydan yapılan yazılı açıklamaya göre, ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ile telefonda görüştü ve Gazze’deki son saldırıları ele aldı.


Biden, görüşmede, Dünya Merkez Mutfağı (World Central Kitchen-WCK) adlı uluslararası yardım kuruluşunun 7 çalışanının İsrail tarafından öldürülmesini gündeme getirerek, WCK ve bölgede görev yapan insani yardım kuruluşlarına yönelik saldırıların ve Gazze’deki insani durumun “kabul edilemez” olduğunu vurguladı.


İsrail’in sivil kayıplar, insani durum ve yardım görevlilerinin korunması konularında somut, spesifik ve ölçülebilir adımlar atmasını beklediklerini kaydeden Biden, Gazze’de insani durumun düzeltilebilmesi ve masum sivillerin korunması için “acil ateşkesin gerekli olduğunu” belirtti.


ABD yardımları sivilleri korumaya yönelik adımlara bağlı olacak


Diğer yandan Biden, Netanyahu’ya, “ABD’nin Gazze bağlamında bundan sonraki İsrail yardımlarının sivilleri ve insani yardım görevlilerini korumaya dönük atacağı adımlara bağlı olacağını” iletti.


Biden ayrıca rehinelerin serbest kalması için İsrail’in bir an önce ateşkesle ilgili müzakereleri tamamlaması gerektiğini de dile getirdi.


Görüşmede ayrıca İran’la ilgili bölgesel tehditlerin de ele alındığı ve Biden’ın İsrail’e “her türlü tehdide karşı güçlü destek vermeye devam edeceğini” söylediği belirtildi.


ABD Başkanı Biden, WCK yardım kuruluşunda çalışan 7 yardım görevlisinin İsrail saldırısında Gazze’de öldürülmesini “büyük üzüntüyle” karşıladığını ifade etmiş ve İsrail’den kapsamlı ve şeffaf bir soruşturma beklediklerini açıklamıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu