Kıbrıs

10. Telsim Freezone Liselerarası Müzik Yarışması’nın finali 18 Nisan’da

Milli Eğitim Bakanlığı ile Telsim iş birliğinde 10 yıldır düzenlenen Telsim Freezone Liselerarası Müzik Yarışması için geri sayım başladı.

“İçindeki Yeteneği Keşfet” sloganı ile yapılacak olan yarışmaya, 25 liseden toplam 29 grup katılım sağlıyor. Liseli gençlerin, sanatla kendilerini ifade etmelerini amaçlayan Liselerarası Müzik Yarışması, gençlerin müzikle kendilerini ifade edebilecekleri profesyonel bir sahne ortamı sunuyor.

Bu yıl rekor bir katılımla gerçekleşecek olan Liselerarası Müzik Yarışması’nda toplam 215 öğrenci ve 35 öğretmen görev alacak.

Lefkoşa Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda 18 Nisan’da yapılacak olan Liselerarası Müzik Yarışması’nda, En İyi Orkestra, En İyi Sahne Performansı, En İyi Enstrüman Ödülleri, En İyi Kız Solist, En İyi Erkek Solist, Ekrem Yeşilada Özel Ödülü ve En Süper Cool Okul Ödülü olmak üzere toplam 10 kategoride 16 ödül verilecek.

Sunuculuğunu Eda Kandulu ve Yaşar Köroğlu’nun birlikte yapacağı 10. Liselerarası Müzik Yarışması’nda, müzisyen Erkan Erzurumlu, yorumcu ve besteci Fikri Karayel, KKTC CSO keman sanatçısı Miray Çakır, perküsyonist/Lefkoşa Belediye Orkestrası sanatçısı Oytun Küskü ve müzisyen Ziya Başkal jüri koltuğunda yer alacak.
 

Her yıl bizlere büyük bir heyecan yaşatan genç yeteneklerimizi sahnede görmek için sabırsızlandıklarını söyleyen Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, yarışma için sayılı günler kaldığını vurguladı.

Tanpınar, “Yıllardır Telsim ailesi olarak en çok ses getiren ve Kuzey Kıbrıs’ın en prestijli yarışmasını düzenlemekten dolayı çok gururluyuz. Gençlerimiz bu yarışma sayesinde çok güzel deneyimler kazanıyor ve kendilerini sanatla ifade edebiliyorlar. Onların müzik hayatlarında başarılı adımlarını gördükçe çok mutlu oluyoruz ve ne kadar güzel bir işe imza attığımızı anlıyoruz. Yarışmada emeği geçen, sesleriyle bizleri yeniden büyüleyecek ve yerimizde duramayacağımız performanslara imza atacak olan gençlerimize başarılar diler, hepsi için güzel bir yarışma olmasını temenni ederim.” dedi.

Telsim 10’uncu Liselerarası Müzik Yarışması’nda; Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Grup Mangal, Değirmenlik Lisesi Grup 2, Haydarpaşa Ticaret Lisesi, Polatpaşa Lisesi, Güzelyurt Kurtuluş Lisesi, Girne Amerikan Koleji, Levent Koleji Grup 1, Doğu Akdeniz Doğa Koleji, Dr. Suat Günsel Koleji, Levent Koleji Grup 2, Türk Maarif Koleji, Necat British Koleji, Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Grup Diminished, Güzelyurt Türk Maarif Koleji, İskele Evkaf Türk Maarif Koleji, Esin Leman Lisesi, Lefkoşa Türk Lisesi, Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi, Değirmenlik Lisesi Grup 1, Güzelyurt Meslek Lisesi, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, Yakın Doğu Koleji, 20 Temmuz Fen Lisesi, Gazimağusa Türk Maarif Koleji, Lapta Yavuzlar Lisesi, Yakın Doğu Yeniboğaziçi Koleji Grup Fire Edge, TED Kuzey Kıbrıs Koleji, Namık Kemal Lisesi ve Yakın Doğu Yeniboğaziçi Koleji Grup The Mist grubu sahne alacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu