Kıbrıs

Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı….

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ülke genelinde tören ve etkinliklerle kutlanıyor.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, bu sabah Bayrak Radyo ve Televizyonu’nda günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Saat 09.00’da ise Lefkoşa’da Atatürk Anıtı önünde devlet töreni düzenlenerek Anıt’a çelenk bırakılacak. Törende Cumhurbaşkanı Ersin Tatar konuşma yapacak.

Tüm ilçelerde de Atatürk Anıtlarına çelenk koyma törenleri düzenlenecek.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle gün boyunca okullarda ve ilçelerde de çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Girne Belediyesi, 23 Nisan’da çocuklar için şenlik düzenleyecek. Ramadan Cemil Meydanı’nda Girne Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi’nde saat 11.00’de başlayarak 18.00’e kadar devam edecek ücretsiz etkinlikte, çocukların keyifli vakit geçirebileceği etkinlikler yer alacak.

Çatalköy-Esentepe Belediyesi ise saat 12.00’de Alagadi Festival Alanı’nda 23 Nisan Çocuk Şenliği düzenleyecek. Etkinlikte çocuklara yönelik birçok faaliyet yer alacak.

Beyarmudu Belediyesi de 24 Nisan Çarşamba günü çocuklar için şenlik düzenleyecek. Türkmenköy Düğün Salonu’nda saat 17.30’da başlayacak kortejin ardından, şölen saat 18.00’de Türkmenköy Futbol Sahası’nda başlayacak. Açıklamaya göre,etkinlikte oyunlar, çocuk etkinlikleri ve sürprizler olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu