KıbrısManşet

Mehmet Harmancı: 26 Aralık’ta ülkeyi büyük bir kaos bekliyor

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı ve Toplumcu Demokrasi Partisi’nin (TDP) başkan adayı Mehmet Harmancı Kıbrıs Postası TV’de yayınlanan ve Erçin Şahmaran‘ın hazırlayıp sunduğu programa katıldı.

LTB Başkanı ve TDP’nin başkan adayı Harmancı, en başarılı alanlarının bazlarında ya yanlış hesaplamalar ile ya da sırf eleştirmek için söylenen sözler olduğunu ifade ederek, yeşil alan konusundan örnek verdi, 2014’e kadar 142 bin metre kare yeşil alanın yapılmış olduğunu, 2014-2022 yılları arasında ise 140 bin metre yapılmış olduğunu ve bunun kendine göre büyük bir başarı olduğunu söyledi.

“Biz sadece park yapmadık” diyen Harmancı, son 4 yılda 5 park yaptıklarını ve bunun dışında atıf durumda bulunan alanları mahalleli için hobi bahçeleri yaptıklarını anlattı.

“YENİ BORÇ YARATMADIK, ESKİLERİNİ KAPATTIK”

Harmancı, “En çok hayret ettiğim eleştirilerden biri borç konusu… En başarılı olduğumuz alanlardan biri ekonomidir” ifadelerini kullandı.

Eski borçları ödediklerini belirten Harmancı, ‘Bana bir fon bulabilirdin, 20 yıllık daha düşük faizle ödeyebilirsin’ diyebilirler. En azından bu bir öneri olabilir… Biz her ay 1 milyon 700 bin TL ödeme yapıyoruz. Yeni borç yaratmadık, üstüne eski borçları ödedik” dedi.

“26 ARALIK’TA ÜLKEYİ BÜYÜK BİR KAOS BEKLİYOR”

Belediyeler reformuna dikkat çeken Harmancı, Lefkoşa’nın en küçük belediye haline getirildiğini savunarak, 51/95 sayılı yasanın önemine işaret etti.

Harmancı, bilinmeyen yapılar içerisinde hep olumlu şeyler konuşulduğunu ama tüm memleketi 26 Aralık’ta çok büyük bir kaosun beklediğinin altını çizdi, “Daha bütçeler bile hesaplanmadı” dedi.

“Biz herkesle iyi ilişkiler kuracağız biz yerel yönetimiz” ifadelerini kullanan Harmancı, 25 Aralık’ta halkın ‘tamam’ ya da ‘devam’ diyeceğini dile getirdi.

“İNSANLAR ÜLKEDE NELERİN MÜMKÜN OLDUĞUNU GÖRÜYOR”

Harmancı, “Ben halkı gezdiğimde politikacıların halktan çok ayrı olduğunu anladım” diyerek, insanların ülkede neyin mümkün olduğunu çok net gördüklerini de ifade etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu