Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Tatar, Washington’da Türk basın mensuplarıyla bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Washington’daki temasları kapsamında Türk basın mensuplarıyla bir araya geldi ve gündemi değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bölgedeki durumu ve Kıbrıs’ta egemen eşitlik ve eşit uluslararası statüyle ilgili öne çıkan konuları Amerikalı muhataplarına ilettiğini, özellikle ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüşmesinin verimli geçtiğini belirtti.

ABD’li yetkililerin KKTC‘nin son dönemde gündeme taşıdığı güçlü mesajları yakından takip ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC‘ye yönelik ambargo ve yaptırımların kaldırılması gerektiğini vurguladıklarını anlattı.

“Egemen eşit ve eşit uluslararası statü” siyasetinden taviz vermeyeceklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Tatar, resmi müzakerelerin başlaması için bu ön şartın “çok önemli” olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Hudson Enstitüsü’nde Amerikalı uzmanlarla yaptığı görüşmenin de “faydalı” geçtiğini ve Amerikalıların Kıbrıs’taki gelişmeleri yakından izlediklerini söyledi.

Ayrıca Amerikan medyasına da açıklama yapan Tatar, Washington’daki Kıbrıslı Türk ve Türk toplumunun temsilcileriyle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Tatar, New York’ta BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geleceğini ve Kıbrıs’ta egemen eşitlik ve eşit uluslararası statü konularındaki temel başlıkları görüşeceklerini kaydetti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu