Dünya

İngiltere, Rusya'nın Moskova'daki terör saldırısıyla ilgili iddialarını reddetti


Cameron, X hesabından yaptığı paylaşımda, Moskova’daki terör saldırısının arkasında Batı ve Ukrayna’nın olduğu yönündeki iddiaların tamamen “saçmalık” olduğunu belirtti.


Bakan Cameron, “Bu saldırının tek sorumlusunun DEAŞ olduğunu açıkça ortaya koyan ABD’nin açıklamalarını destekliyoruz.” dedi.


Rus istihbaratı: Moskova’daki terör saldırısının arkasında ABD, İngiltere ve Ukrayna var


Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü Aleksandr Bortnikov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Moskova’daki konser salonuna düzenlenen terör saldırısının arkasında ABD, İngiltere ve Ukrayna’nın bulunduğunu öne sürmüştü.


Terör saldırısının arkasında ABD, İngiltere ve Ukrayna’nın olup olmadığına yönelik bir soruyu cevaplandıran Bortnikov, “Bunun böyle olduğunu düşünüyoruz. Zaten elimizdeki faturadan bahsediyoruz. Bu genel bir bilgi ama onların da çok büyük kazancı var.” demişti.


Moskova’da konser salonuna düzenlenen terör saldırısı


Rusya’nın başkenti Moskova’da “Crocus City Hall” adlı konser salonunda 22 Mart akşamı silahlı kişilerce terör saldırısı düzenlenmişti.


Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, saldırganların otomatik silahlarla salonda rastgele ateş açtıkları görülmüştü.


Rusya Soruşturma Komitesi saldırıda 139 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuş, olayda 100’den fazla yaralı olduğu açıklanmıştı.


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı düzenleyen 4 teröristin de içinde olduğu 11 kişinin yakalandığını bildirmişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu