Derviş Doğan

DP’den ucuz blöf…

Yani şimdi ciddi ciddi DP’nin, hüķümetten çekilme kararı alacağına mı inandık.

Elbette hayır..

Ɓir siyasi oluşum düşünün.

Bu oluşumun beslendiği ve güç aldığı tek şey iktidarların şu veyahut bu şekilde içinde yer almaktır. Aksi takdirde eriyip gidecek. Kısacası Her dönem 2 bilemediniz 3 vekil çıkarmasına vesile olan seçmenini bu şekilde tabanda tutabiliyor. Yani anlayacağınız saadet zincirinin işlevselliğini anca böyle sağlıyor. Dolayısıyla DP’nin hükümetten ayrılma gündemi ile toplandığı haberleri medyada yayınlanmaya başladığı zaman bunu zerre kadar kaale almadım. Eminim birçok kişiden de aynı tepkiler gelmiştir. Nitekim parti yetkililerinden  birinin açıklaması ile DP’nin hükümetten çekilme kararını askıya aldığını öğreniyoruz. Yani ucuz blöf ile gündem saptırmaktan öteye gidemediler.

Hoş bir kez daha üstüne vurgu yaparak belirteyim ne DP, ne de onun paralel versiyonu YDP iktidara küçük ortak olmaktan asla vazgeçmezler. Bunu göze alamazlar.

İktidar onlara güç veriyor, onları makam sahibi yapıyor var ediyor. Nitekim bu yolla bireysel menfaat elde etmelerini sağlıyor, onları servet sahibi yapıyor. Şimdi hal böyle iken, makam elden gittikten sonra parti yönetici pozisyonunda olan kişilerin birçok tartışmalı ve alengirli işlerle anıldıklarını da dikkate aldığımızda onları hukuki bir sürecin  bekliyor olmasının da getirdiği kaygıyla iktidar ortaklığından  çekilmeyi göze alamazlar..

Hatta hükümetin içinde olmak üstüne de ödünler vermeye razıdırlar. Kaldı ki burada DP’nin iktidar ortaklığı veya da iktidar ortaklığından çekilme yalanı toplumsal bir kaygıdan ibaret değil. Bu tamamen kendi kişisel çıkarları odağında hayat bulur. Bu nedenle DP gibi çıkar ilişkilerinin toplumsal önceliklerden üstün tutulduğu yapılarda kavgalar hep bireysel olmuştur.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu