Kıbrıs

Ataser: Sıkıntıları tespit ettik, bayramdan sonra çalışma başlatacağız

Girne, Lapta, Alsancak, Çamlıbel ve Karşıyaka’da dün şiddetli yağışlar etkili oldu.

Alsancak ve civarında metrekareye 137 kilogram yağış düşerken, bu rekor seviyedeki yağışlar nedeniyle başta Lapta olmak üzere bölgede birçok olumsuzluk meydana geldi.

Lapta- Alsancak- Çamlıbel Belediye Başkanı Fırat Ataser, şiddetli yağışların neden olduğu zararı BRT Gün Ortası Haber Bülteni’ne telefon bağlantısı ile değerlendirdi.

Belediye olarak dünden beri sokakta olduklarına vurgu yapan Ataser, şiddetli yağmur nedeniyle birkaç işyeri ve evin zarar gördüğünü, bir evin istinat duvarının yıkıldığını ve pek çok yolun hasar gördüğünü ifade etti.

Fırat Ataser, en büyük temennilerinin herhangi bir can  kaybının yaşanmaması olduğuna dikkati çekerek, bölgedeki sıkıntıları tespit ettiklerini ve en kısa sürede çalışma başlatacaklarını belirtti.

Lapta- Alsancak- Çamlıbel Belediye Başkanı Ataser, şunları kaydetti:

“Biz belediye olarak bazı sıkıntıları gözlemledik,  dereler taştı, köprüler yetersiz kaldı. Belediye olarak bizim yanlışımız yok, bölge hızlı geliştiği için, inşaata başlamadan önce toprakta yapılan oynamalar bazı sıkıntılara etken oldu. Alsancak’ta altyapıda büyük bir sıkıntı görmedik. Fakat Lapta’da özellikle geçmişten gelen derelerin kapatılması, daraltılması konusunda büyük bir sıkıntı gördük. Onlarla ilgili çalışma yapacağız.

İnşallah bu durumu bir kez daha yaşamayız. Biz belediye olarak, bayramdan sonra hızlı bir çalışma yapacağız, ki bir daha yağmurlu günlerde daha az zararla bu süreci geçirelim.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu