Kıbrıs

Töre, “Bizden İçeri Kıbrıs Türkleri” film gösterimine katıldı

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre “ Bizden İçeri Kıbrıs Türkleri” film gösterimi ve Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

Burada bir konuşma yapan Töre, Osmanlı Türk ordusu adadan çekildiği zaman, Kıbrıs Türk halkına “Allahaısmarladık” demediklerini, Kıbrıs Türk halkının da onlara “Güle güle” demediklerini, gelmelerini beklediklerini kaydederek, Kıbrıs Türk halkının milli ve manevi değerlerini koruyarak, bugünlere geldiğini ifade etti.

“Kıbrıs Türkü canı cana, kanı kana katarak bugünlere geldi. Mehmetçik, mukavemetçi, Mücahit, Osmanlı döneminin akıncıları hep bu topraklara can verdiler, kan verdiler. Böyle vatan oldu bu topraklar” diyen Töre, Türk ordusunun 96 yıl sonra hem havadan hem denizden Kıbrıs’a tekrar gelene kadar örgütlenen Mücahitlerin bir direniş destanı verdiğini anımsattı.

Töre, “Rum palikaryaları Kıbrıs’ı Girit yaparak büyük Yunanistan’ın bir parçası haline getirmek istediler, ama Türk Mukavemet Teşkilatı’nın kurulması ile biz buna karşı durduk ve bizim nesil Türk askerinin adaya gelişini gördü” dedi.

Meclis Başkanı Zorlu Töre, Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşı’mızdan da alıntılar yaparak, “şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda! Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda dediğimiz aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizle bugünlere geldik” ifadelerini kullandı.

Töre konuşmasının sonunda gelecek olan Ramazan Bayramı’nı da kutladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu