Derviş Doğan

Arz etti ama 5 aydır tık yok..

Başbakan Ünal Üstel en nihayet , kürsüye çıkıp ‘Türkiye’ye girişi engellenen Kıbrıslı Türkler’ konusunda bir takım  bilgiler verdi.Buna göre 10 Kasım 2023 tarihinde Başbakan sıfatıyla TC Lefkoşa Büyükelçisi’ne bir yazı göndererek bilgi talep etmiş  yasaklı listesi’ni ve bu kişilerin Türkiye’ye neden alınmadığına dair…

Tam 5 ay önce yazmış bu resmi yazıyı.

TC Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, 5 ay önce yazılan bu yazıya karşılık vermemiş. Bu normal bir ülkede olağan bir durum değil elbette. Şöyle ki; diyelim ki siz bağımsız ve egemen bir ülkesiniz.gerçekten ve  bu egemen ülkenin başbakanı olarak  da bazı vatandaşlarınızı uyduruk kaydırık gerekçelerle bir başka ülkeye giriş izni verilmeyen ülkenin ülkenizdeki en üst düzey temsilcisi durumunda olan ilgili Büyükelçiden  resmi bir yazışma ile durum hakkında bilgi talep edersiniz ve bu yazışmanın üstünden 5 ay geçer ve size en ufak bir bilgi ne sözlü, ne de yazılı verilmez.

Hoş  nezaketen bir dönüş de sağlanmaz bu süre içinde ve bunu normal addeden

Başbakan koltuğunda şu veyahut bu şekilde oturan bir kişi var,

Allah iyiliğini versin  Ünal Bey!!

Ünal Bey’in gerekçesi de şudur ki Türkiye bu bilgileri isterse verir, isterse vermez” diyor.. Eyvallah deyip geçmemiz mi lazım. İstenilen ya da bilgi talep edilen çok basit. Ha Türkiye Cumhuriyeti sınırları içine kimlerin alınıp kimlerin  alınmayacağının Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin takdirinde. Bu anlaşılabilir, ve fakat anlaşılmayan ve izaha muhtaç olan konu çok basit bir isteğe,bir talebe 5 aydır karşılık verme nezaketinin gösterilmemesidir.zira burada çok ciddi bir mağduriyet yaşanmaktadır.

Nedir bu mağduriyet?

Ailenizle kendinize en yakın hissettiğiniz ülkeye Türkiye’ye gitmeye karar verirsiniz onca hazırlık yaparsınız ayarlamalar yaparsınız konunun elbette bir de maddi boyutu vardır, uçağa biner neşe içinde Türkiye’ye uçarsınız lakin pasaport kontrolüne geldiğinizde size Türkiye’ye girmeniz sakıncalı giremezsiniz derler ve ifadeniz alındıktan sonra ilk uçakla geri gönderilirsiniz. Ya da sağlık nedenleri ile Türkiye’ye tedavi maksatlı gitmek isteseniz ve sizin de Türkiye Cumhuriyeti’ne girişiniz sakıncalılar listesinde olsa yine geri gönderilirsiniz.  Dolayısıyla ortada gerçekten izaha muhtaç bir durum var. Ve bu izahı Başbakan Ünal Üstel TC’nin Ada’da  ki  Büyükelçisinden resmi bir yazı ile konu hakkında bilgi arz etmesine karşın karşılık görmemesi utanmayı bilen bir kişi için hicap duyulacak bir hadisedir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu