Dünya

İsrail'in Gazze'ye saldırısında uluslararası yardım kuruluşunun çalışanları hayatını kaybetti


Filistin resmi ajansı WAFA’nın yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre, İsrail güçleri, Deyr el-Belah şehrinin batısındaki sahil yolunda sivil aracı hedef aldı.


Saldırıda, World Central Kitchen (WCK) isimli uluslararası gıda yardım kuruluşunun yabancı uyruklu 4 çalışanı yaşamını yitirdi.


Gazze’deki hükümetin medya ofisinden yapılan açıklamada, İsrail’in saldırısında bir Avustralyalı kadın, Birleşik Krallık ve Polonya uyruklu iki erkek ile kimliği tespit edilemeyen bir yabancı uyruklunun yanı sıra 1 Filistinlinin öldüğü ifade edildi.


“Bu bir trajedi. İnsani yardım çalışanları ve siviller asla ve asla bir hedef olmamalı” 


Merkezi ABD’nin başkenti Washington’da bulunan yardım kuruluşunun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Gazze’de yemek yardımı çalışmalarına katılan çalışanlarının İsrail ordusunun saldırısında öldürüldüğü haberini aldıkları duyurularak, “Bu, bir trajedi. İnsani yardım çalışanları ve siviller asla ve asla bir hedef olmamalı” denildi.


İsrail ordusundan yapılan açıklamada da, “Ordu, bu trajik olayın koşullarını anlamak için en üst düzeyde kapsamlı bir inceleme yürütüyor” sözlerine yer verildi.


Sosyal medyada, Avustralyalı kadın yardım çalışanının Gazze’deki Deir el-Belah’ta mutfakta sivillere dağıtmak için pişirilen yemekleri gösterdiği görüntüler paylaşıldı.


Öte yandan İsrail savaş uçakları, Deyr el-Belah’ın El-Hakar bölgesindeki El-Beşir Camisi’ne hava saldırısı düzenledi.


Saldırıda bir çocuk yaşamını yitirdi, 20 kişi yaralandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu