Kıbrıs

Erhürman ve beraberindeki heyet, Gönyeli İlkokulu’nu ziyaret etti

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, göreve geldiklerinde ilk işin nüfus planlaması olduğuna dikkat çekti.

CTP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Erhürman ve beraberindeki heyet, Gönyeli İlkokulu’nu ziyaret ederek, okul müdürü Rağıp Öztüccar ve öğretmenlerle bir araya geldi. Erhürman’a, CTP Milletvekilleri Sıla Usar İncirli, Filiz Besim, Sami Özuslu ve CTP Gönyeli Örgüt Başkanı Hülya Akbil eşlik etti. Öğretmenlerden, yaşadıkları sıkıntılarla ilgili bilgi alan Erhürman, eğitime ilişkin önerilerini de paylaştı.

Ziyaret sırasında konuşan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Memlekette, konuşmak zorunda bırakıldığımız konularla gerçekten konuşmamız gereken konular arasında makas açılmaya başladı.” dedi.

Okullarda çocuklara vermek istenilen eğitimle verilen eğitim arasında da makas olduğuna dikkat çeken Erhürman, sağlık hizmetlerinde maalesef arzu edilen noktada olunmadığını kaydetti.

Trafik keşmekeşinin de devam ettiğini söyleyen Erhürman, üç ay içerisinde 14 insanın trafikte kaybedildiğini belirtti.

“Aslında odaklanmamız gereken konular bunlar. Ama memleketteki yoksulluktan, yolsuzluktan, çocuklarımızın göç etme niyetinden başka bir şeyi konuşamaz hale geldik.” diyen Erhürman, ana dili Türkçe olmayan öğrenci sayısının her bölgedeki okullarda arttığını ifade etti.

Nüfus planlamasının önemine işaret eden Erhürman, “Göreve geldiğimizde ilk iş nüfus planlaması…” diye konuştu.

TAK

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu