Kıbrıs

Dinçyürek: Mağusa Hastanesi Göğüs Hastalıkları Kliniği’nde eksiklikler tamamlandı

Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, Mağusa Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü’nde akciğeri ekspanse olamadığı için ciddi solunum yetersizliği olan hastaya anında bronkoskopi yapılarak müdahale edildiğini ve tedavisine destek olunduğunu açıkladı.

Daha önce hastaların bu işlem için Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi edildiğini belirten Bakan Dinçyürek, bundan böyle Mağusa Hastanesi’nde tüm güncel tanı ve tedavilerin yapılabileceğini açıkladı. Aynı zamanda Mağusa Devlet Hastanesi’nde tam zamanlı göğüs hastalıkları uzmanının göreve başladığını belirtti.

Dinçyürek, Göğüs Hastalıkları Kliniğinin güncel tüm tanı ve tedavilerinin kullanımının tamamlandığını, Solunum fonksiyon testleri, uyku laboratuvarı testleri, pulmoner bt angio, bronkoskopi ile tanı ve tedavi işlemleri ve noninvaziv BİPAP, Yüksek akımlı oksijen terapileri ile güncel tüm tanı ve tedavi yöntemleri kullanılabilmekte olduğunu kaydetti.

Tüm hastanelerimizde ihtiyaç duyulan modern cihazları takviye etmeye başladıklarını ve devam edeceklerini belirten Bakan Dinçyürek, sağlık altyapısını güçlendirme çabalarının süreceğini, hedefin vatandaşların daha kaliteli ve erişilebilir sağlık hizmetlerine erişimini sağlamak olduğunu vurguladı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu