Kıbrıs

Arıklı: İsias katliamını gerçekleştirenler cezalandırılmalı

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, İsias Davası’nın bir emsal dava teşkil edeceğinin altını çizerek, “İsias katliamını gerçekleştirenlerin, o projelere imar affı getirenler de dahil olmak üzere, herkesin mutlak süretle cezalandırılması için gereken karar üretilmelidir” dedi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Adıyaman Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin vicdanların sesini dinlemesi gerektiğini söyledi.

BRT’de katıldığı programda açıklamalarda bulunan Arıklı, “İsias katliamını gerçekleştirenlerin, o projelere imar affı getirenler de dahil olmak üzere, herkesin mutlak süretle cezalandırılması için gereken karar üretilmelidir” dedi.

Arıklı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin devletiyle ve halkıyla İsias davasının peşinde olduğunu ifade ederek, “eminim ki bu dava bir emsal teşkil edecek. Çünkü şu ana kadar Türkiye’de çürük bina yapanların çok da cezalandırıldığını görmedik. Bir şekilde unutuluyor ve gidiyor. Dolayısıyla bu bizim için bir emsal davadır, Türkiye halkı için de bir emsal davadır. Bu davayı hep birlikte takip etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Devletin de hükümetin de dava sürecine gereken ilgiyi gösterdiğini anlatan Arıklı, “ailelerin acısı acımızdır ve gereğini yapıyoruz” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu