Derviş Doğan

Elde ne var?

Yeni Kıbrıs politika bize ne kazandırdı?

Bunun cevabını somut dayanaklarla, objektif bir bakış açısıyla bize verebilecek biri var mı?

Mesela bu politikanın yılmaz savunucusu Cumhurbaşkanı Ersin Tatar farazi ve hayal alemine kendini kaptırmadan  bunun izahını bize yapabilir mi?

Diyebilir mi mesela bu politikadan sonra uluslararası toplumdan büyük destek gördük. Şu şu ülkelerden tanınma bekliyoruz, uluslararası organizasyonlarda ülke olarak yerimizi alacağız vs vs… Var mı bu yönde bir ışık küçük de olsa bir umut kırıntısı?

Yok! Peki ne var? Uluslararası toplumdan gitgide uzaklaşan bir halk var, uluslararası hukukun dışında kalmak için çırpınan bir statüko var, ekonomik çöküntü var, göç var göç..

Fırsatı bulan gençler birer ikişer Ada’yı terk ediyorlar.

Kurulan bu bozuk düzenin getirdiği  bir sistemsizlik ve yozlaşma var, Bu yozlaşmanın zemin yarattığı ayyuka çıkmış  yolsuzluklar var, sahtekarlıklar var. demokratik zeminin ortadan kalkması için çabalar var, ve nihayetinde hakka hukuka ve liyakata zerre kadar önem vermeyen  bir yönetim anlayışı var.. Kısacası doğup büyüdüğümüz atalarımızı gömdüğümüz, çocuklarımızı dünyaya getirdiğimiz bu topraklarda birbirimizi mumla arayacağımız günlere doğru hızla gidiyoruz..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu