Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Tatar:Balıkçılık, kültür ve geçim kaynağıdır mutlaka desteklenmelidir

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, geliriyle engelsiz balık avlama yeri yapılacak 3. İzmarit Balık Festivaline katıldı.

Lapta Alsancak Karşıyaka Balıkçılar Birliği tarafından Lapta Balıkçı Barınağı’nda düzenlenen festivalde konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, balıkçılığın bir kültür ve geçim kaynağı olduğunu söyledi.

İzmarit balığı tutup geliriyle balıkçı barınağına yatırım yapılması konusunda etkinlik düzenlemesinin önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, hükümetin desteğiyle barınağın geliştirilmesi için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Balığın değerli bir ürün olduğunu, düzenleme ve teşvikle balıkçıların desteklenmesi gerektiğini anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, balıkçılık konusunda imkanların gelişmesiyle ekonomiye de katkı sağlanacağını vurguladı.

Ülkenin heryerinde olduğu gibi Alsancak, Lapta ve Karşıyaka Bölgelerinin gelişmekte olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Lapta Alsancak Çamlıbel Belediyesi’nin yaptığı çalışmaların önemli olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar ayrıca Lapta Alsancak Çamlıbel Belediyesi ve Lapta Kültür ve Dayanışma Dernegi işbirliğinde selden mağduriyet yaşayan Geçitköy’e oyun parkı yapılması amacıyla Lapta Sahil Yürüyüş Yolunda düzenlenen 2. Turunç Çiçeği Festivali’ne de katıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu