Kıbrıs

“Atatürk Dönemi 23 Nisan Çocuk Bayramı Törenleri Fotoğraf Sergisi” Cumhurbaşkanı Tatar’ın katılımıyla açıldı

Akkule Hizmet Derneği’nin “Atatürk Dönemi 23 Nisan Çocuk Bayramı Törenleri Fotoğraf Sergisi” Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından açıldı.

Akkule Hizmet Derneği Başkanı Hülya Özüahmet ve Atatürk Dönemi 23 Nisan Çocuk Fotoğrafları koleksiyonunun sahibi olan araştırmacı yazar Eriş Ülger’in eşi Sergi Küratörü Deniz Güngör sergi hakkında bilgi verdiler.

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul da, insanların Atatürk’ün ilkeleri ışığında barış ve birlik içinde yaşamasının önemine değindi.

Murat Şenkul, bu gibi organizasyonların bu amaca katkı sağladığını da kaydetti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da, çocukların, Atatürk’ün değerleriyle yetiştirilmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Atatürk’ün başlattığı Milli Mücadele, Kurtuluş Savası ve Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolda ortaya koyduğu vizyon, milli değerler, vatan sevgisi ve liderliğin Kıbrıslı Türklere ilham ve yol gösterici olduğuna dikkati çeken Tatar, Kıbrıslı Türklerin bu ilhamla bugün Doğu Akdeniz’de kendi bağımsız devletleri çatısı altında geleceğe emin adımlarla yürüdüğünü ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, öğrencilerden çok çalışmalarını, Atatürk’ün değerlerine, vatanlarına, bayraklarına, Anavatanlarına ve KKTC’ye sevgiyle sahip çıkmalarını istedi.

Girne Belediyesi Sanat Galerisi’nde yer alan sergi, 25 Nisan’a kadar, 09:00 – 16:00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu