Dünya

Haniye: Halen Erdoğan'ın BM'de Şimon Peres'e verdiği karşılığı hatırlıyoruz


Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildiği İstanbul’daki görüşmenin ardından özel açıklamalarda bulundu.


“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin parlamento bloku toplantısında yaptığı ve Hamas’ı ‘Ulusal kurtuluş hareketi’ olarak tanımlayan ve Kuvayı Milliye’ye benzeten açıklaması şüphesiz ki, bizim ve Filistin halkı için övünç kaynağıdır.” ifadesini kullanan Haniye, “Hamas, topraklarımızı, kutsal değerlerimizi ve halkımızı tarihi işgalden kurtarmak için direnen bir harekettir.” dedi.


Bölgesel ve İslami konumuyla Türkiye’nin Filistin davasıyla tarihi bağları olduğunu, Erdoğan’ın Hamas ve Gazze ile Filistin davası konusundaki açıklamasının, Filistin davasını kendi davası olarak gören, Gazze’yi insani açıdan ele alan ve zulme karşı duran Türk halkının vicdanını yansıttığını söyleyen Haniye, ABD desteğiyle ayakta kalan Siyonistlerin saldırılarının durması için her türlü çabanın birleştirilmesi gerektiğini söyledi.


 


 


Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk halkının Filistin davasına karşı fikri, tarihi ve siyasi tutumundan övgüyle bahseden Haniye, “Halen Erdoğan’ın BM’deki hitabında Filistin haritasını kaldırarak ve Filistin’in aşamalı olarak nasıl işgal edildiğini açıklayarak Şimon Peres’e karşılığını hatırlıyoruz.” diye konuştu.


Filistin’in hakkının savunulmasını daima gururla takip ettiklerini söyleyen Haniye, “Türkiye’nin bölgedeki konumunu, bölgesel ve uluslararası siyasetini, Filistin davasına ve Gazze’ye tutumunu önemle yakından izliyoruz.” ifadelerini kullandı.


“Türkiye Filistin davası ve Gazze ablukası konusunda tek tutum sergiliyor”


“Türk halkının Gazze’deki ablukanın kalkması için Mavi Marmara’da nasıl şehit verdiklerini hâlen hatırlıyoruz.” diyen Haniye, Türkiye’nin Filistin davası ve Gazze ablukası konusunda tek tutum sergilediğini ekledi.


“Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmemizde İsrail ile ticari kısıtlamalar konusunda alınan kararları ve bu kararların ticari hareketliliğe etkilerini dinledik.” ifadelerini kullanan Haniye, “Bu, Gazze’ye saldırılarında kadın, çocuk, yaşlı Filistin halkının kanını akıtan, büyük katliamlar için Refah’a kara saldırıları tehdidinde bulunan, başta Mescid-i Aksa olmak üzere özellikle Kudüs’te Müslümanların kutsallarını hiçe sayan Siyonist düşmanlara karşı atılmış önemli bir adım.” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu