Ekonomi

Motorin ve benzine zam! Özgür Demirtaş’tan uyku kaçıracak tahmin: Rekorun rekorunun rekoru gelecek…

Petro fiyatlarının ani yükselişi sonrası motorin ve benzine kallavi zamlar gelmeye başlarken, Prof. Dr. Özgür Demirtaş, 40 lirayı aşarak rekor kıran motorin fiyatlarına ilişkin olarak “Rekorun rekoru gelecek” ifadelerini kullandı. Sektör temsilcileri, yıl sonuna kadar benzin ve motorinin litre fiyatının 50 TL’yi aşmasını bekliyor.

Bugün itibarıyla motorine 2 lira 20 kuruş zam geldi. Motorinin litre fiyatı 40 lirayı aştı. Zammın ardından motorinin litresi İstanbul’da 40 lira 3 kuruşa, Ankara’da 40 lira 57 kuruş, İzmir’de de 40 lira 75 kuruşa çıktı. Anadolu illerinde ise motorinin litresi 41 lirayı aştı. 

Motorin zammının ardından bu gece yarısı da benzine zam geliyor. Benzine ise 14 Eylül 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş zam bekleniyor. Zamla birlikte benzinin litresi de 39 lirayı aşacak.

Finans uzmanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, 40 lirayı aşarak rekor kırmasıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Yazın kenara, daha Rekorun, Rekorunun, Rekorunun, Rekorunun, Rekorunun REKORU kırılacak. Yazın kenara…” ifadesini kullandı. 

14 Mayıs’taki seçim öncesinde litre fiyatı İstanbul’da benzinde 19,81 TL, motorinde 18,58 TL idi. Seçim sonrasında geçen yaklaşık üç buçuk ayda zam oranı motorinde yüzde 105’i aştı. Benzindeki zam oranı ise yüzde 95 oldu. Seçim öncesinde döviz kurlarını rezerv satarak tutan ve vergi indirimleri yapan hükümet, seçimin hemen ardından kuru yükseltmiş ve tarihi vergi zamları yapmıştı. Aralık 2021’de 10 TL’yi aşarak ilk kez çift haneyi gören akaryakıt fiyatları, sadece 21 ayda dörde katlanarak 40 TL’yi aştı. 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu