Dünya

İsrail, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini tahrip etti


Beyt Lahiya Belediye Başkanı Ala el-Attar yaptığı açıklamada, Beyt Lahiya’nın alt ve üst yapısının savaşın başından bu yana büyük zarar gördüğünü söyledi.


Saldırılarda zarar gören yapılara ilişkin bilgi veren Attar, İsrail ordusunun, Beyt Lahiya’yı besleyen su kuyularının yüzde 70’ini, kanalizasyon ağının ise yüzde 50’sini tahrip ederek insani bir krize neden olduğunu ifade etti.


Attar, belediye ana ve ek binaları, dükkanlar ve alışveriş merkezleri, sokaklar ve anayolların saldırılarda büyük zarar gördüğünü, ağır iş makineleri ile temizlik hizmetinde kullanılan araçların yüzde 95’inin kullanılamaz hale geldiğini aktardı.


İsrail, tarım sektörünü de vurdu


Attar, İsrail’in, Gazze’nin birinci derece gıda tedarikçisi konumundaki Beyt Lahiya’da tarımın yanı sıra balıkçılık ve sanayiyi de yok ettiğini dile getirdi.


Belediyenin, kısıtlı imkanlara rağmen, minimum düzeyde de olsa hizmet sunmaya devam ettiğini söyleyen Attar, cadde ve sokaklarda büyük çöp yığınları oluştuğunu, kanalizasyon sularının yollara aktığını ve bunun da cilt ve solunum yolu hastalıklarının yayılmasına neden olduğunu kaydetti.


Su kuyuları, kanalizasyon pompaları ve çöp kamyonlarının çalışması için yakıta ihtiyaç duyduklarını belirten Attar, uluslararası kuruluşlar, Uluslararası Kızılhaç Komitesi ve Filistin Sular İdaresine yakıt tedarik etme çağrısında bulundu.


Attar ayrıca belediyenin, çalışmalarını tam anlamıyla yürütebilmesi için ekskavatör, kamyon ve buldozer gibi ağır makinelere ve sıcaklıkların artmasıyla çoğalan sivrisineklerle mücadele için gerekli malzemelere ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu