Kıbrıs

Osman Ertuğ: “Hareketlilikten kasıt diplomasi ise bu hep var…”

Kıbrıs Postası’na konuşan Emekli Büyükelçi ve eski Müzakereci Osman Ertuğ, BM’nin mevcut yapı ve tutumu ile Ada’da ancak statükonun devamına hizmet edebileceğini söyledi.

Osman Ertuğ, Kıbrıs sorununda hareketten kastın geliş gidişler ile diplomasi trafiği ise bu durumun her zaman olduğunu ancak bundan bir şey çıkmayacağını iddia etti.

Osman Ertuğ, Rum tarafının tutumunun değişmediğini, aktörlerin de değişmediğini, Rum yönetimi lideri Nikos Hristodulidis yine “aynı Hristodulidis” olduğunu, Rum tarafının yetki paylaşmaya niyeti olmadığını, bunlarda değişen bir şey olmadığını vurguladı.

Ertuğ, Rum tarafının tanınmış sözde konumu devam ettiği sürece ve KKTC’nin de aynı konumda tutulduğu müddetçe, egemen eşit statümüz kabul edilmediği sürece “süreçlerden bir şey çıkacağını sanmadığını” söyledi.

“BM KENDİ ALDIĞI KARARININ ESİRİ OLMUŞTUR”

Osman Ertuğ, “BM zaten kendi aldığı kararının esiri olmuştur. Sözde Kıbrıs Cumhuriyetine atıf yaptı, oysa hükümetten dışlanmamız sonucu kendi geçerliliğini yitirmişti. Bu sendromdan bir türlü kendilerini kurtaramıyorlar, doğrusu anlaşılan kurtarmak istemiyorlar. BM mevcut tutum ve yapısı ile ancak statükonun devamına hizmet ediyor…” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu