Kıbrıs

17’nci Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı köy meydanında yapıldı

17’nci Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı köy meydanında gerçekleştirildi.

Etkinlikte Kıbrıs’a özgü yiyecek-içecek ve el işlerinin satıldığı standlar açıldı; halk dansları gösterisi ile koro eşliğinde müzik dinletisi yer aldı.

Değirmenlik Akıncılar Köy Muhtarı Mustafa Eymez, düzenlenen etkinliğin köy için çok anlamlı olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Değirmenlik Akıncılar Belediye Başkanı Ali Karavezirler de, Akıncılar köyünün gözden uzak, çıkmaz kapısı olan bir noktada olduğunu söyledi.

Karaveziler, yapılan çalışmalarla köyün kısa sürede daha çok gelişeceğini kaydetti.

Köy için 7 milyona yakın bir yatırım yaptıklarını dile getiren Karavezirler, alınan yeni su deposu ile su sorununun çözüldüğünü belirtti.

Karavezirler, “Köye vermiş olduğumuyz söz var,hepsini yerine getireceğiz.Luricina’nın güzelliklerini hep birlikte izleyeceğiz” dedi.

Cuhmuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman ise, ülkede her köyün ayrı bir kültürü olduğunu belirterek, Luricina’nın nüfusunun azalmasına rağmen önemini hiçbir zaman kaybetmediğini söyledi.

“ Luricina demek, kültür demek” diyen Erhürman, Luricina’nın kısa bir süre içinde kapılarını açacağını ve kültürün baş köyü olmaya devam edeceğini vurguladı.

Erhürman, “Luricinalılar nerede yaşarlarsa yaşasınlar hep Luricinalıdır ve yürekleri hep köyleriyle birlikte atar. İyi ki Luricina ve Luricinalılar var!”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu