Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Tatar, şair ve yazar Öksüzoğlu’nu kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, şair ve yazar Oktay Öksüzoğlu’nu kabul ederek görüştü. Kabulde, Öksüzoğlu Cumhurbaşkanı Tatar’a “Persecution of Islam in Cyprus” ve “Down Memory Lane” isimli kitaplarını takdim etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Oktay Öksüzoğlu’nun, ülkemizin tanıtımı için uluslararası toplantılarda Kıbrıs Türk halkının milli mücadelesini ve davasını anlatmaya; yazıları, şiirleri ve tabloları ile Kıbrıs Türk halkının mücadelesini ve vatan sevgisini gelecek nesillere aktarmaya devam eden önemli bir değerimiz olduğunu belirterek, Kıbrıs Türk halkına verdiği hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür edip kutladı.

“Sanat ve edebiyatla haksız kısıtlamalar ve ambargoları aşmaktayız” diye konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, Öksüzoğlu’na sağlık diledi.

Oktay Öksüzoğlu da Kıbrıs Türk halkının ferdi olmaktan büyük gurur duyduğunu paylaşarak Kıbrıs Türk halkının “Ne mutlu Türk’üm diyene” sözünün hakkını en iyi veren Türk toplulukları arasında olduğunu, gençlere Kıbrıs Türk halkının mücadelesini ve şerefli davasını ürettiği eserlerle anlatmaya devam ettiğini söyledi.

Öksüzoğlu, Cumhurbaşkanı Tatar’a kendisini kabul ettiği için teşekkür ederek, “Umudumuz Tatar’dır..Ersin Tatar’ın ismi Kıbrıs Türk tarihine doğru politikaları uygulayan lider olarak geçecektir” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu