Kıbrıs

Başbakan Üstel’den Anneler Günü mesajı: “Anneler Günü, sadece bir günlüğüne annelerimizi kutlamak ve hatırlamak için değil, toplumdaki tüm kadınların varlığını ve katkılarını her gün onurlandırmamız gerekliliğini hatırlamamız adına bizler için bir fırsattır”

 Başbakan Ünal Üstel, Anneler Günü’nün, sadece bir günlüğüne  anneleri kutlamak ve hatırlamak için değil, toplumdaki tüm kadınların varlığını ve katkılarını her gün onurlandırmak gerekliliğini hatırlamak adına bir fırsat olduğunu vurguladı.

Başbakan, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda şunları kaydetti:

“Bu özel günde, kadınların vermiş olduğu  zorlu mücadeleleri ve başarılarını anımsayarak, daha adil ve eşitlikçi bir dünya inşa etme çabalarına katkıda bulunmak bizler için çok önem arz etmektedir.

Annelerimiz, sadece evlatlarının değil, tüm toplumun temel taşıdır. Sevgi dolu kalpleri, fedakar ruhları ve güçlü iradeleri ile ailelerimizi ve toplumumuzu ayakta tutanlardır. Vatan sevgisini, fedakarlığı ve cefakârlığı bize aşılayan annelerimiz, KKTC‘nin kuruluşunda ve bekasında da büyük rol oynamıştır.

Kadınlarımız, adanın tarihi boyunca birçok sorunla karşı karşıya kalmış, savaş, göç ve ekonomik zorluklar yaşamış buna rağmen   güçlü karakterleri sayesinde her zaman ayakta kalmayı başarmış, topluma örnek bireyler olmuş ve olmaya da devam edeceklerdir.

Bu vesileyle geçmişten KKTC‘nin ilanına kadar yaşadığımız zorlu süreçlerde, Kıbrıs Türkü’nün  bağımsızlık mücadelesinde fedakarlıklarıyla öne çıkan, vatanı uğruna canlarını hiçe sayan ve bugün aramızda bulunmayan kahraman annelerimizi  saygıyla anıyor, tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor,  6 Şubat Asrın deprem felaketinde kaybettikleri evlatlarının acısını yüreğinde taşıyan  annelerimize de bir kez da başsağlığı ve sabırlar diliyorum.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu