Kıbrıs

KTAMS ve Kamu-İş, Başbakanlık önünde basın açıklaması yaptı…KTAMS ve Kamu-İş yetkilileri, Başbakanlık Müsteşarı Ongan ile görüştü

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ve Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-iş),

Merkezi Cezaevi’nde yaşanan teknik personel eksikliği sorunun çözülmesi için 30 gün önce başlattığı Merkezi Cezaevi’ndeki eylemini sürdürüyor.

         KTAMS ve Kamu-İş, Başbakanlık önünde eyleme ilişkin açıklama yaptı.

         Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Başkanı Güven Bengihan, Başbakanlık önünde yaptığı açıklamada, cezaevindeki teknik personel ile ilgili eksiklik olduğunu belirtti.

         Bengihan, “Sendikalar olarak artan iş yüküne rağmen personel eksikliğini kabul edemediğimiz söyledik ancak işçi ve teknisyen anlamında istihdam yapılmadı” dedi.

         Kamu-İş Başkanı, Ahmet Serdaroglu ise grevin 30. Gününde olduklarını belirterek, sorun çözülene kadar eyleme devam edeceklerini söyledi.

         Konuşmaların ardından sendikalar Başbakanlık Müsteşarı Berhan Ongan ile görüşme gerçekleştirdi. Kısa süren görüşmenin ardından KTAMS Başkanı Güven Bengihan açıklama yaptı.

         Bengihan, “personel alınması için yazışmaların tamamlandığını, gün içerisinde maliye bakanlığı tarafından onaylanarak işe başlamaları konusunda verdikleri sözü tamamlayacaklarını ilettiler. İlgili kişilerin en geç Cuma gününe kadar işe başlayacağı bilgisini verdiler, personel işe başlayana kadar eylem devam edecek” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu