Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar BEAL Müdür ve öğrencilerini kabul etti: ‘Öğrencilerimize milli kimlik ve maneviyat öğretilmeli’

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı haftası nedeniyle Bülent Ecevit Anadolu Lisesi müdür, öğretmen ve öğrencilerini kabul etti.

Cumhurbaşkanı Tatar kabulde yaptığı konuşmada, 19 Mayıs tarihinin önemine vurgu yaptı.

Tatar, “19 Mayıs 1919 Kıbrıs Türkü için bir ilham kaynağıdır, Kıbrıs adasında Rum ve Yunan ikilisine karşı yürüttüğü mücadelesini Atatürk’ten ilham alarak devam ettiriyor” dedi.

Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni, “bağımsızlık, özgürlük ve Hürriyet” anlayışıyla kurduğunu da ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’nün de aynı anlayışla Devletini kurduğunu ve yaşatmayı sürdürdüğünü kaydetti.

KKTC’yi geleceğe taşıyabilmenin sorumluluğunun gençlerin ellerinde olduğunu da ifade eden Tatar, “Gençler, bizim umudumuzdur, bizim güvencemizdir, geleceğimizin teminatıdır. Dolayısıyla başta aileler, öğretmenler ve Eğitim Bakanlığının gençlerimize, milli kimliği ve maneviyatı öğretmesi gerekir” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Denetmeni Hüseyin Tehdit de konuşmasında Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı özgürlük meşalesinin Türkiye’de olduğu gibi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de yanmaya devam ettiğini söyledi.

Tehdit, “Özgürlük meşalesi Kıbrıslı Türkler için de 19 Mayıs’ta yakılmıştır. 19 Mayıs ruhu Kıbrıs Türkleri’nin Egemenlik ve Bağımsızlık Yolu’nda ilk kilometre taşıdır. Atamızın en çok güvendiği ve geleceğimizi emanet ettiği gençlerimiz ile birlikte özgürlük meşalesini sonsuza kadar ülkemizde de yakmaya devam edeceğiz” dedi.

BEAL Müdürü Yusuf İnanıroğlu da konuşmasında, 19 Mayıs ruhunun Kıbrıs Türklerinin egemenlik ve bağımsızlık yolundaki kilometre taşı olduğunu kaydetti.

İnanıroğlu, “Ulu Önder Atatürk’ün geleceğimizi emanet ettiği gençlerimizle özgürlük meşalesini sonsuza kadar ülkemizde de yakmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu