Kıbrıs

Dünya Hemşireler Günü nedeniyle“Hemşireler Geleceğimizdir” temasıyla etkinlik düzenlendi

12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü çerçevesinde Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Birliği ile Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası tarafından “Hemşireler Geleceğimizdir” temasıyla etkinlik düzenlendi.

Etkinlik Girne Üniversitesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Akademisyen Hazel Şahin Tarım ile Sağlık Bakanlığı Hemşirelik Hizmetleri Uzmanı Güley Bilgi Abatay’ın konuşmalarıyla başladı.

Törende konuşan Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı İbrahim Özgöçmen, hemşire ve ebelerin sağlığın en önemli lokomotifi olduğunu vurguladı. Hemşirelerin yaşadığı sıkıntıları aktaran İbrahim Özgöçmen, hükümete sorunların ne zaman çözüleceğini sordu. ı.

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Birliği Başkanı Ali Özgöçmen ise, hemşireliğin toplum sağlığının korunmasında vazgeçilmez bir meslek olduğunu kaydetti.
Hükümeti hemşirelere yatırım yapmaya davet eden Ali Özgöçmen hemşirelere yapılan yatırımın halka yapılan hizmet olduğuna işaret etti.

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek de sorunlara çare üretmenin görevleri olduğunu vurguladı. 200 tane 2’inci derece yüksek hemşire terfisinin açılması için gerekli işlemlerin başlatıldığını kaydeden Dinçyürek, bugün de ebeler için 2. Derece yükselme terfilerinin açılacağını söyledi.

Dinçyürek, “Hedefimiz bütçe imkanları el verdiği ölçüde sağlıkta, hem teknolojik gelişimi takip eden, hem sağlık hizmetlerini halkın ayağına götürmek adına KKTC tarihinde olmadığı kadar sağlığa yatırım yapmaktır” dedi.

Anamuhalefet CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, hemşirelerin robot olmadığını, çalışma koşulları, gördüğü muamele açısından belli bir tahammül gücü olduğunu belirtti.

Yeni hemşireler istihdam edilmesine karşın sorunların çözülemediğini belirten Erhürman, ülkede nüfus bilinmediği için planlama yapılamadığını kaydetti, ülkedeki plansızlığın hemşireye de, doktora da, hastaya da bedel ödettiğini vurguladı.

Başbakan Ünal Üstel de, hükümete geldikleri günden beri mevcut sorunları çözmek için çalışma yaptıklarını ancak tüm sorunları kısa bir dönemde çözmenin mümkün olmadığını kaydetti, sabırlı olunmasını istedi.

Başbakan Üstel, “Sağlıkta biriken sorunların önünü açmak için yeni sağlık ocakları ile telafi etmeye çalışıyoruz” dedi. Girne ve Güzelyurt hastaneleri ile yükün azaltılacağını belirten Başbakan, bütün bunları yaparken Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin de gözardı edilmeyeceğini vurguladı.

Hemşireler sağlığın temel taşı olduğunu vurgulayan Başbakan Üstel “bazı konularda geç kalmış olabiliriz ama bu sizi unuttuğumuz anlamına gelmez” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da , ebe ve hemşirelerin yüreğinde insan sevgisi ile işlerini en iyi şekilde yaptığını söyledi.

Tatar, Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası’nin uluslararası alanda, Küresel Hemşireler Birliği’nin Türkiye’de gerçekleştirilen toplantısında KKTC’yi temsil etmesinin önemine der işaret etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu