Kıbrıs

Tabipler Birliği, Hemşireler Haftası dolayısıyla açıklama yaptı

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) Hemşireler Haftası dolayısıyla açıklama yaptı.

KTTB tarafından yayımlanan mesaj şöyle:

‘Hemşireler, sağlık alanından çok önemli görevler üstlenmektedir. Mesleki özverilerinin yanında, fedakarlıkları ve insanlığa yaptıkları hizmetler çok değerlidir. Uzun ve düzensiz çalışma saatleri, bayram, tatil demeden sürekli hizmet sağlama zorunluluğu nedeni ile hemşirelik oldukça yorucudur.

Bu hafta sadece kutlamalarla sınırlı değildir. Hemşireler, biz hekimler gibi sağlık sistemindeki kaos ve bir sürü zorlukla mücadele etmek zorundadır. Çok hasta, az hemşire, hastaya daha az zaman ayırmak demek ve sağlık hizmeti kalitesinin düşmesi demektir. Bu durum tabi ki bizler gibi sağlıktaki en önde olan hemşirelerin çalışma huzurunu olumsuz etkilemektedir.

Sağlık sistemindeki zorluklar, kaos ve değişen toplum yapısı nedeni ile sağlıktaki şiddet artarak devam etmektedir. Hemşireler ve hekimler her gün bu şiddetle yüz yüze gelmektedir.

Hemşireler sağlık sisteminin temel taşlarıdır. Onların fedakarlığı ve özverisi, hastaların sağlığını korumak ve iyileştirmek için çok önemlidir.

Sağlık sisteminin en değerli parçası, iş arkadaşlarımız Hemşireler gününü kutlar, her alanda, hem daha iyi bir sağlık sistemi hem de daha eşitlikçi çalışma ortamı için birlikte mücadeleye devam edeceğimizi vurgulamak isteriz.’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu