Kıbrıs

Berova:Gümrüklerde kullanılmak üzere iki adet X-Ray cihazı önümüzdeki iki hafta içerisinde KKTC’ye gelecek

Maliye Bakanı Özdemir Berova, 2 gün süren Ankara programını BRT’ye değerlendirdi.

Berova, Ankara’da Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ile yaptığı görüşmeye işaret ederek, Girne ve Mağusa ana deniz limanlarında gümrüklerle ilgili işlemlerin hızlandırılabilmesi, otomasyon sisteminin iyileştirilmesi, güvenlik, kontrol hız açısından tır ve konteynerlerin denetlenip hızla değerlendirilebilmesi için iki adet X-Ray cihazının Türkiye Cumhuriyeti tarafından kurulum aşamasına gelebilecek şekilde hazır edildiğini söyledi.

Türkiye Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın da konuya verdiği hassasiyetle son aşamaya gelmiş durumda olduklarını aktaran Berova, altyapısal olarak hazırlıklarını tamamlamak üzere olduklarını, iki adet X-Ray cihazının önümüzdeki bir iki hafta içerisinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gelmiş olacağını ve Haziran ayı sonu veya Temmuz ayı ilk haftası itibariyle Türkiye Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın da davet edilmesi suretiyle açılışının yapılıp hizmete girmiş olacağını belirtti.

Bakan Berova, Türkiye ile olan ticari aktivitelerin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için oldukça önemli olduğuna dikkati çekerek, gümrükler konusunda Bakan Bolat’la yaptıkları toplantı esnasında ticaret konularını daha da geniş kapsamlı ele alabilmek adına Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği temsilcilerinin de kendisine eşlik ettiğini aktardı.

Ankara Ticaret Odası ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği yetkilileri ile temaslar yapma fırsatı bulduklarına dikkati çeken Berova, Ankara’da oldukça verimli iki gün geçirdiklerini ve bundan sonra da temasların artarak devam edeceğini belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu