Kıbrıs

1’inci Engelli Hakları Çalıştayı’nın kısa raporu katılımcılar ve kamuoyu ile paylaşıldı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, dün gerçekleşen 1.Engelli Hakları Çalıştay’ı tamamlandı.

Çalıştay’da ülkedeki engelli vatandaşları sorunları ve talepleri, “Yasal düzenlemeler”, “Erişebilirlik ve Sürdürülebilirlik”, “İstihdam, Yardımlar ve Kurumlar Arası İş birliği” ile “Engelli Bireylerin Aile ve Toplumda Görünürlüğü” olmak üzere 4 ana başlıkta 3 oturumda ele alındı.

Oturumların tamamlanmasının ardından Çalıştay’ın kısa raporu okunarak kamuoyu ile paylaşıldı.

Raporda, Engelliler Dairesi kurulması, engelli istihdamının önünün açılması, kamu kurum ve kuruluşların erişilebilir olması ve bu minvalde sürekli denetlenmesi, yasa ve tüzüklerin yürürlüğe girmesi, eksik olanların acilen tamamlanması, topluma yönelik duyarlık eğitimlerinin ve faaliyetlerinin arttırılması, veri tabanı oluşumunun ivedilikle hayata geçmesi, devletin engellilere sahip çıkabileceği bir güvence ve korumayı yapabilmesinde Engelli Yaşam Evi’nin en kısa sürede açılması sonucuna varıldı.

Çalıştay raporunun ayrıntılı şekli, kısa bir süre içinde hazırlanarak, raporda yer alan önerilerin uygulanması için kısa, orta ve uzun vadeli planlar yapılacak.

Çalıştay, kısa raporun okunmasının ardından, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar tarafından iştirakçilere katılım belgelerinin verilmesiyle tamamlandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu