Kıbrıs

İki gün sürecek ‘Bilim Şenliği’nin açılışı bugün gerçekleştirildi

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği, Milli Eğitim Bakanlığı, İTÜ Kuzey Kıbrıs Yerleşkesi, T3 Vakfı ile Kıbrıs Bilim ve Zeka Vakfı (KIBZEV) tarafından desteklenen Bilim Lefkoşa açıldığı günden beri 6-14 yaş grubu çocuklara bilimi sevdiren etkinlikleriyle göz dolduruyor.

Bilim Lefkoşa ilk Bilim Şenliğini düzenliyor. Şenliğin açılışı bugün gerçekleştirildi.
Açılışta konuşan KIBZEV Yönetim Kurulu Başkanı Mert Balın, 2023 yılında açılışı gerçekleştirilen Bilim Lefkoşa’da bugüne kadar 3 binden fazla çocuğun hizmet aldığını belirtti.

Bilim Lefkoşa’nın düzenleyeceği bilim kamplarıyla ilgili bilgi de veren Balın, bilim şenliğinin gelenekselleşerek devam etmesi temennisini dile getirdi.

Türkiye Teknoloji Takımı (T3 Vakfı ) Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır da, sadece tüketen değil üreten bir nesil hedeflediklerini belirterek, Bilim Lefkoşa’nın açıldığı günden itibaren çok önemli mesafe kat ettiğini ve binlerce öğrencinin ziyaret edip eğitim alma fırsatı bulduğunu aktardı.

Bilim Şenliğinin açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, emeği geçen herkese teşekkürlerini sunarak farkındalığı artan öğrencilerin kendi geleceklerine de yön verebileceğini söyledi.

Dünyada satın aldığımız birçok teknolojiyi üretme noktasına gelmek için bu gibi merkezlerin önemine işaret eden Bakan Çavuşoğlu, “Bilim Merkezi açtıran vizyona teşekkür ediyorum” dedi.

Çavuşoğlu “Büyükelçimize, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürler. Bu vizyona destek veren herkese teşekkürler. Mucitlerin çıkmasını arzu ediyoruz. Gelecek yıldan itibaren bu merkeze daha da yoğum desteğimiz olacak. KKTC’nin çok becerikli çocukları var. Bilim Şenliğinin ve merkezin çalışmaları hayırlı olsun”dedi.

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu da, 19 Mayhıs ruhuna ve Milli dava ruhuna çok uygun bir şekilde şenlik düzenlendiğini belirterek, çocukları gençleri yetiştirmek Kıbrıs Milli davası için de önemli olduğunu ifade etti.
Feyzioğlu “T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar’a teşekkür ediyorum, bu gibi yatırımlar geleceğe evlatlara yatırımdır. KKTC, milli teknoloji hamleleriyle daima yükselecek. Ve birlikte var olmaya devam edeveğiz.” dedi

Yapılan açılış konuşmalarının ardından deney gösterisi yer aldı..

Bilim Lefkoşa Bilim Şenliği, 20- 21 Mayıs tarihlerinde 09.30-14.30 saatleri arasında Lefkoşa Arabahmet Bölgesi’ndeki merkezinde katılımcılara eğlenceli ve öğretici deneyimler sunacak.

İki günlük şenlikte, ilginç bilim deneyleri ve bilimsel sergiler, robot teknolojileri, atölye çalışmaları, havacılık ve uzay atölyesi, matematik atölyesi, doğa fen atölyesi, girişimcilik, teknoloji tasarım ve tarım atölyelerine ait alanlarda etkinlikler düzenleniyor.

Üniversitelerin bilim stantlarının da yer aldığı şenlikte, okçuluk, ebru ve seramik gibi sanatsal ve sportif faaliyetler de yer alacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu