Derviş Doğan

Sahi bu paralar nerede?

Sevgili Artun Çağa çok güzel bir aŕaştırma yapmış ve bunu GIYNIK okuyucusuyla buluşturmuş. “müthiş” gelir sağlandı diyor haberde..

Daire, araç kayıt harcından 478,4 milyon, seyrüsefer ruhsat harcından da 218,2 milyon kazanmış.. Araç kayıt Dairesi’nde 2023 yılı boyunca 455 binden fazla işlem yapılmış. Velhasıl bu her yıl katlanarak artmış. GIYNIK gazetesi soruyor “ Bu paralar nereye gitti” öyle ya yollar delik deşik, birçok yolun aydınlatması yok, birçok yolda güvenlik bariyerleri ya çok hasarlı ya da hiç yok. Oysa bu gelirin kaynak yaratması gereken yer yollar olmalıydı. Bu olmadığına göre bu paralar hangi kalem veya kalemler için kullanılıyor?

Bunun bir izahı olmalı elbet. Ve fakat hepimiz de biliyoruz ki bu ülkede finansal kaynaklar doğru maksatlara gitmiyor. Bunu bildiğimiz için de olan bitene hiç şaşırmıyoruz, hatta bütün bu yanlışları kanıksar hale geliyoruz ki sanırım en kötüsü de bu.. Burada ortaya çıkan rakamlar ile bu ülkede çukurlu yol, bariyersiz yol, aydınlatılmamış yol kalmaz.

Bizler bu ülke de yaşayan yurttaşlar olarak devlete karşı olan yükümlülüklerimizi bir tamam ve eksiksiz yerine getiriyorsak bunun kamu alanlarına olan dönüşünü de görmemiz hissetmemiz gerekiyor.

Eğer bunu görmüyor,hissetmiyorsak bu işte bir yanlışlık var, nitekim bunun her şekilde hizmet olarak halka dönmesi gerekirken bu alanda hiçbir yatırımın yıllardır yapılmaması elde edilen bu kaynağın haliyle akıbetini sorgulamamızı gerektiriyor.

Ha deseniz ki evet bu kaynak oluştu ama biz bunu daha elzem olan alanlarda kullandık örneğin yeni hastane yaptık, erişimi zor olan ilaçlara kaynak yarattık, ne bileyim tıbbi malzeme aldık, yeni okullar inşa etmeye başladık şunu yaptık,bunu ettik..

O da yok.Peki o zaman bu paralar gerçekten nereye gitti?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu