KıbrısSpor

KOOP Lig’den çekilmenin eşiğinde

 

 

KKTC Basketbol Federasyonu’nun düzenlediği Extend Büyük Erkekler Ligi’nin iddialı ekibi KOOP ligden çekilmenin eşiğinde.

Noktakıbrıs haber merkezinin güvenilir kaynaklardan aldığı bilgiye göre, KOOP Bank Yönetim Kurulu’nun bugün olağanüstü toplanarak yaptığı değerlendirmede, KKTC Basketbol Federasyonu’nun aldığı kararla, uzun süre KOOP forması giyen Temur Rüstemov’u usule ve trasnfer yönetmeliklerine aykırı olarak Ceasar Larnaka Gençler Birliği oyuncusu olarak tescil etmesinin etkili olduğu söylendi. Ayni kaynak gerek bir önceki, gerekse bugün görevde bulunan federasyon yönetim kurulunun kısa bir süre önce, yazılı beyanla, Temur’un 2024 Eylül ayına kadar Koop Spor oyunucu olduğuna dair yazılı beyanın olmasına rağmen, dün ani bir kararla Gençler Birliği oyuncusudur yönündeki kararı, banka yönetiminin olumsuz ve gelecekteki olası kuralsızlıklara kapı araladığı yönünde algıladığını söyledi. Kaynağımız, KOOP yönetim kurulunun bu akşamki maçın ertelenmesi ve konunun tüm kulüplerle tekrar görüşülmesin, doğru olacağını aksi takdirde maça KOOP’un çıkmayacağını ve büyük ihtimalle ligden çekileceğinin bilgisini verdi.

Kaynağımız sorunun sadece Temur’la sınırlı olmadığını, KOOP yönetiminin, bazı kulüplerin,  yapılan  transferlerden rahatsızlık duyduğunu, Koop veya başka bir kulübe karşı alınacak her yenilgiye, farklı, akla ve mantığa uymayan itirazlarla gelinebileceğini, bunun için uygun ortam oluşturmanın peşinde olduklarını, ve bu durumun KOOP yönetimi tarafından kabul edilemez olmanın yanında devam edilemez olduğunu söyledi.

 

Bilindiği üzere fikstüre göre bu akşam saat 20:00 ‘de Ceasar Larnaka Gençler Birliği ile KOOP Spor’un İskele’de karşılaşması planlanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu