Kıbrıs

Ertuğruloğlu, Milli Mücadele Vakfı Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Aziz Gülbahar başkanlığındaki Milli Mücadele Vakfı Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

Ziyarette konuşan Milli Mücadele Vakfı Başkanı Aziz Gülbahar, vakıf ile ilgili bilgi aktardı.
Görüşmeler başlayacaksa öncesinde bazı güvenceler alınması gerektiğini kaydeden Gülbahar, “egemen eşitliğimiz ile Devletimizle, Güney’deki Rum Devleti’nin uluslararası statüsünün eşitlendiğinin teyit edilmesi ön koşul olarak kalmalı ve bu noktadan geri adım atılmamalıdır” dedi.

Dışişleri Bakanı Tahsin Eruğruloğlu da, eşit uluslarası statü temelindeki politikalarının bugüne kadar Kıbrıs konusunda en sağlıklı politika olduğu görüşünü dile getirdi.
Yıllarca federal ortaklık hedefi ile yürütülen müzakere süreçlerinin kendisine göre boşa harcanmış yıllar olduğunu kaydeden Erturuloğlu, yaşananların uluslararası camianın ne kadar yanlı ve göz göre göre Rum tarafından yana bir duruş sergilediğinin göstergesi olduğunu belirtti.

Bakan Ertuğruloğlu konuşmasında, “ 60 ortaklığının siyasi eşitlik temelinde bir anlaşma olduğunu bilmeyen yoktur. Buna rağmen 60 ortaklığının başına ne geldiği ortadadır. Bir gecede ortak olduğumuz devletten dışlanarak o devletin bir azınlığı gibi muamele görerek bu noktaya geldik. Dolayısı ile şu gerçek ortaya çıkmış olması gerekir. Siyasi eşitlik tabi ki vazgeçilmezdir. Ancak şunu da bilelim ki siyasi eşitliğin etkin olabilmesi için bunun egemen eşitliğe dayandırılması gerekir” ifadelerine yer verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu