Kıbrıs

Cevdet Yılmaz, Cengiz Topel Anıtı’nı ziyaret etti

KKTC‘ye günübirlik resmi ziyarette bulunan Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cengizköy’e giderek Şehit Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel Anıtı’nı da ziyaret etti.

Yılmaz, Güzelyurt’taki Soğuk Hava Deposu ve Entegre Tesisleri toplantı toplantısı ve hastane inşaatı ziyaretinin ardından 8 Ağustos 1964’te Erenköy Direnişi’ne havadan müdahale sırasında düşen ve paraşütle atlayarak kurtulan ancak Rumlar tarafından yakalanıp ameliyatla gördükten sonra hayatını kaybeden Cengiz Topel’in da gitti.

Yılmaz’a, Başbakan Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, bazı bakanlar, milletvekilleri de üye oldu.

Anıtı gezen Cevdet Yılmaz’a Cengiz Topel’in nasıl şehit olduğuna yönelik bilgiler verildi. Ziyaret sırasında Cengiz Topel ve harekat sırasında şehit olanlar için dua okundu.

Cengiz Topel, 8 Ağustos 1964’te Erenköy Direnişi’ne Türkiye’nin havadan müdahalesi sırasında, Rum gemisini yoğunlaştırmak üzere dalış yaptığı sırada uçak, uçaksavar sıcaklığı ile yaralanmıştı, uçaktan paraşütle atlayarak Rum köyüne yakınına inmişti. Paraşütle inişinden sonra Rumlar tarafından yakalanarak gören Cengiz Topel, daha fazla dayanamayarak anılarını kaybetmişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu