Derviş Doğan

Halk seçti biz de sefasını sürelim anlayışı

Nasılsa seçildik deyip öyle oturup kamu yararına dair hiçbir şey yapmadan zaman geçsin gün bitsin ben maaşımı alıp süremi doldurayım yaklaşımı gerçekten üzücü..

Bu anlayışta olan en az 40 milletvekili sıralayabilirim. Gerçekten yazık!

Bu meclis meşruiyetini halk nezdinde kaybedeli çok oldu. Bunu kamu yararı ve kamu zararı oranlarına bakarak da anlayabilirsiniz. Hatta daha da daraltalım çemberi halkın genel hal ve durumuna, ülkenin ekonomide geldiği noktaya, alım gücüne, yaşam kalitesine ve nihayetinde insanların yüzüne bakarak bunu çok daha sağlıklı gözlemlemek mümkün. Ve fakat gel gelelim sırf seçildiler diye ellerinin altındaki imkanları bırakmak istemeyen, halkın hergün daha da fakirleştiği bu ortamın devamı için çaba göstermekten geri durmayan bir siyasi konjonktür hakim ülkeye. İktidarı ve de bu düzeni istemiyormuş gibi yaparak bu düzenin sağladığı bütün nimetlerinden faydalanan muhalefeti dahil kimse konfor alanını terk etmek istemiyor. Maalesef çok üzgünüm ama geldiğimiz durumun özeti bu..

Bundandır ki ülkenin önünü,ufkunu açmak yerine, önlerinde buldukları ve halkı büyük oranda mutsuz eden mevcut yapının devamını ısrarla sağlamaya çalışıyorlar.Üstelik bunca yolsuzluk, sahtekarlık ve rüşvet çarkının döndüğünü göre göre,duya duya,göz kapata kapata..

Bu nasıl bir vicdansızlıktır,nasıl bir yüzsüzlüktür ki hala hiçbir şey olmamışcasına mecliste oturmayı ve güya iradeyi yansıtıyorlar mış gibi yapmayı içlerine sindirebiliyorlar, bu nasıl bir midedir ki, okula harçlıksız gitmek zorunda bırakılan yüzlerce çocuk su ile karnını doyurmaya çalışırken, eşit eğitim hakkı, eşit sağlık hizmeti halkına sunamayan, gelir adaletini sağlayamayan sözde halkın vekaletini alan bu vekillerin böylesi bir lüks içinde yaşamaya vicdanları el verebiliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu