Kıbrıs

Çavuşoğlu, Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanı Amrullayev ile görüştü

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, temaslarda bulunmak üzere gittiği Azerbaycan’da Bilim ve Eğitim Bakanı Emin Amrullayev ile bir araya geldi.

Bakanlık’tan yapılan yazılı açıklamaya göre görüşmede konuşan Çavuşoğlu, KKTC ile Azerbaycan arasındaki ilişkiye “Bir Millet Üç Devlet” ilişkisi olarak baktıklarını dile getirdi ve ilişkilerinin gelişmesinden duyduğu memnuniyet duyduklarını kaydetti.

Azarbaycan’a yaptıkları ilk ziyaretin, yeni biri iş birliği kapısı açmasını temenni eden Çavuşoğlu, “Azerbaycanlı kardeşlerimizin Kıbrıslı Türk kardeşleriyle buluşmasını arzu ediyorum.” dedi.

-“20 Azerbaycanlı öğrenciye burs”

Çavuşoğlu, iki ülke arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi için her türlü çalışmaya hazır olduklarını da belirterek, KKTC’de öğrenim görmek isteyen 20 Azerbaycanlı öğrenciye burs sağlayacaklarını söyledi.

Çavuşoğlu, görüşmenin, iki ülke iş birliğinde dönemeç olacağına inandığını da belirtti.

Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakan Amrullayev de Bakan Çavuşoğlu ve heyetini ülkesinde görmekten memnun olduğunu söyledi.

Son dönemde Azerbaycan ile KKTC arasındaki ilişkinin iyi düzeye geldiğini vurgulayan Amrullayev, iş birliğine hazır olduklarını belirtti.

Görüşmede Çavuşoğlu’nun Özel Kalem Müdürü Kemal Şöföroğlu, Yüksek Öğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi Müdürü Behçet Çelebi ve KKTC Bakü Temsilcisi Büyükelçi Ufuk Turganer de hazır bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu