Kıbrıs

Hasipoğlu: 4 kamu görevlisiyle ilgili soruşturma izni verilmesi kararda önemli rol oynayacak

UBP Genel Sekreteri ve Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, Adıyaman Valiliği İl İdare Kurulu’nun, İsias Otel dava dosyasından ayrılan Adıyaman Belediyesi’ndeki 4 kamu görevlisiyle ilgili soruşturma izni vermesini değerlendirdi.

Hasipoğlu, Adıyaman Valiliği İl İdare Kurulu’nun, İsias Otel dava dosyası kapsamında, Adıyaman Belediyesi’ndeki kamu görevlileri ile ilgili soruşturma izni vermesinin, adaletin tüm suçlulara karşı gerçekleşebilmesi açısından son derece olumlu bir gelişme olduğunu belirtti.

Hasipoğlu, İsias Oteli’nin Şampiyon Meleklere mezar olmasına sebebiyet veren tüm katillerin mahkemede bulunarak, yüzlerine bakmalarını istediğini söyledi.

Hasipoğlu, “İl idare Kurulu’nun, gerekçeli kararında, mevzuata uyulmadan yapı ruhsatı verildiğini vurgulaması, bu bağlamda, yapı ruhsatında imzaları bulunan ve sorumlulukları tespit edilen Adıyaman Belediyesi’nin ilgili dönemlerdeki, Ruhsat Büro Teknisyeni, Ruhsat Büro Şefi, İmar Müdürü ve Belediye Başkan Yardımcılarından hayatta olan 4 kişi aleyhinde soruşturma izni verilmesini, davayla ilgili kararda, önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz” dedi.

Bu kararın geçen celsede iddia edildiği gibi Gazi Üniversitesi raporunun eksikliğini de teyid etmekte olduğuna işaret eden Hasipoğlu, adalet karşısında suç işlediği iddia edilen kişilerin yargılanmasının, sadece Kıbrıs Türk halkı açısından değil, deprem konusunda Türk hukuku açısından da önemli bir içtihat olmasını temenni etti.

“Bu dava ayrıca Şampiyon Meleklerinize verdiğimiz adalet sözü açısından bizler için yaşamsal öneme sahiptir. İlk günden itibaren söylediğimiz gibi Türkiye adaletine sonuna kadar güveniyoruz. Biz bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız” diyen Hasipoğlu, gerek Başbakan Ünal Üstel, gerekse Meclis İzleme Komitesi’nin, bu davaya özel hassasiyet göstermeye devam edeceğini ve 12 Haziran’da her zaman olduğu gibi duruşma salonunda yerini alacağını söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu