Kıbrıs

“II. Uluslararası Pozitif Okullar İyi Oluş Kongresi ve Dijitalleşen Dünyada Eğitimde Bugünkü Durum ve Gelecek Öngörüleri Paneli”

Cumhurbaşkanı Vekili ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, “2. Uluslararası Pozitif Okullar İyi Oluş Kongresi ve Dijitalleşen Dünyada Eğitimde Bugünkü Durum ve Gelecek Öngörüleri Paneli”ne katıldı.

Meclis’ten verilen bilgiye göre Töre, Milli Eğitim Bakanlığı ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi iş birliğiyle Acapulco Otel’de düzenlenen panel öncesinde “Zirvede Birkan Uzun Sergisi”ni gezerek öğrenciler ve öğretmenlerle sohbet etti.

-Töre: “Ambargolara rağmen böyle bir potansiyeli yakalamak gurur veriyor”

Sergiyi gezdikten sonra basına konuşan Töre, panelde 31 ülkeden katılım olduğunu belirterek ambargolara rağmen böyle bir potansiyel yakalamanın kendilerine gurur verdiğini söyledi.

– “Özgürlükten ve bağımsızlıktan ödün vermeyeceğiz”

Birkan Uzun’un zirvedeyken açtığı KKTC bayrağının gençlere ilham verdiğini belirten Töre, resim sergisinde çizilen bayrak temalarından memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Atatürk’ün sözlerinden alıntılar yapan Töre, özgürlükten ve bağımsızlıktan ödün vermeyeceklerini kaydetti.

Gelişen teknolojiyi uygulamanın önemli olduğunu belirten Töre, dijitalleşme konusunda KKTC’de de ciddi yatırımlar yapıldığını ifade etti. Töre Türkiye Cumhuriyeti’nin her alana olduğu gibi dijitalleşme konusundaki yatırımlarına da destek verdiğini belirtti.

20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı’nın 50. Yılını kutlamanın arifesinde olduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Vekili Töre, harekat sonrasında KKTC’yi kurduklarını ve bağımsızlıklarını ilan ettiklerini vurguladı. Töre, milli davaya hizmet edenlere teşekkür de etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu