Derviş Doğan

Sayın Arıklı bu üslup üslup değil..

Koskoca bakansınız,bu ülkeyi yöneten kadroların tepesinde bir kişisiniz.

kullandığınız bu dil,bu üslubu siz kendinize yakıştırıyor musunuz Sayın Arıklı.

Sizi eleştiren herkesi aşağılamaya,hor görmeye, ötekileştirmeye, hakaret etmeye mecbur değilsiniz. Ne olur yapmayın artık.

Siyaseten üstlendiğiniz makama yaraşan biri olmayı deneyin, inanın ki bundan bir kayıbınız olmayacak. Gazeteciye “müsvedde” hayvan yetiştiricisine “hayvan” demek nedir Allah aşkına? Hatırlar mısınız bilmem siz henüz milletvekili değildiniz seçimlere sayılı günler kalmıştı, propaganda dönemiydi yanılmıyorsam sevgili Dilek Kırıcı’nın kanal T televizyonunda bir programa katılmıştık birlikte, o programda değerli gazeteci Ahmet Tolgay abimiz de konuktu. Bu programda da kullandığınız ayrıştırıcı dilin çok doğru bir yaklaşım olmadığını söylemiştim size program arasında. Siz de bana politikanızın temelinde bu olduğunu söylemiştiniz, ve ben buna çok şaşırmış hatta anlam verememiştim. Seçimler bitti milletvekili seçildiniz, bakan oldunuz..

Aradan geçen onca zaman içinde ne kullandığınız dil değişti,ne de hitap ettiğiniz üslup. Oysa siz bu ülkede bakansınız, onu da geçtim bir ilahiyatçısınız, birleştirici olmanız gerekirken, hoşgörülü durmanız gerekirken bu çatışmacı tavır niye?

Sayın Arıklı vazgeçin artık bu tavırdan, adına siyaset de deseniz inanın sizde bile hoş durmuyor bu yaklaşım. İnsanları sevin,düşüncelerine katılmıyor olsanız bile  dinleyin,saygı duyun,sizin gibi düşünmeyenlere  hakaret etmeyin,onları ötekileştirmeyin, ha eğer siz bir hakarete ya da iftiraya uğradığınızı düşünüyorsanız da bir devlet adamına yakışanı yapın hukuk mücadelesi verin hakkınızı arayın.

Ve fakat bu kötü dili,yakışıksız üslubu kullanmaktan vazgeçin artık.Siz bu ülkeyi yönetenlerden  birisiniz yani icranın başındasınız, lütfen bunu aklınızın bir köşesine yerleştirin ve bu ülkenin insanlarını  düşman gibi görmeyi bir tarafa bırakın artık..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu