Kıbrıs

YDÜ Güzel Sanatlar Mayıs Sergisi ve 2. Kampüste Yaşam Fotoğraf Yarışması Sergisi açıldı

Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar Mayıs Sergisi ve 2. Kampüste Yaşam Fotoğraf Yarışması Sergisi, bugün, Cumhurbaşkanı Vekili ve Meclis Başkanı Zorlu Töre ve Başbakan Ünal Üstel’in katılımıyla YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Salonu’nda açıldı.

Sergi açılışında, YDÜ Kurucu Rektörü Suat Günsel, YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı İrfan Günsel, YDÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, YDÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erdal Aygenç yanı sıra diğer bazı üniversite yetkilileri katıldı.

Sergide, YDÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinin ödüllü akademisyen sanatçılarının, resim, heykel, seramik ve baskı resimlerinden oluşan “Güzel Sanatlar Mayıs Sergisi” ile “Kampüste Yaşam” fotoğraf yarışmasında “İnsan ve Yaşam”, “Doğal Hayat”, “Sanat”, ve “Çevre ve Mimari Yapılar” temalarında jüri değerlendirmesi ile sergilenmeye değer bulunan eserler yer alıyor.

Sergi açılışında, Başbakan Ünal Üstel, YDÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ ile YDÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erdal Aygenç konuşma yaptı.

Konuşmalarının ardından “Kampüste Yaşam” fotoğraf yarışmasındaki jüri üyeleri ile yarışmada dereceye girenlere Başbakan Üstel tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.

Kampüste Yaşam fotoğraf yarışmasında; “Sazlıklardan Havalanan” adlı fotoğrafıyla birincilik ödülüne Emircan Öndoğan, “Architectural Activity in NEU Amphi” adlı fotoğraflıyla ikincilik ödülüne Shabna Gölkarian Özdaş, “İnovasyon” adlı fotoğrafıyla üçüncülük ödülüne Tuana Özer ve “Dansçılar” adlı fotoğrafıyla Juri Özel Ödülüne Sinem Akın Kılınç layık görüldü.

Üstel t

Başbakan Üstel, sergi açılışında sanat ve bilim insanları ile bir arada bulunmaktan ötürü mutluluk duyduğunu ifade ederek, Yakın Doğu Üniversitesi’nin yükseköğretim alanındaki çalışmaları yanı sıra sanat ve sanatçıya ayrı bir önem verdiğine değinerek, bunun gurur verici olduğunu ifade etti.

Başbakan Üstel, Genç Üniversiteler arasında Yakın Doğu Üniversitesi’nin iyi bir yer aldığını, bu sonuçla KKTC’de birinci ve Türkiye genelinde ise üçüncü sırada yer aldığını belirterek, bu başarısından ötürü üniversite yetkililerini kutlayarak, başarılarının devamını diledi.

Başbakan Üstel ayrıca, bu akşamki sergide fotoğrafları ve eserleri yer alan tüm katılımcıları tebrik etti.

YDÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, YDÜ kampüsünde, sanatın ve bilimin buluştuğu çok anlamlı bir gün daha yaşadıklarını belirterek, “Bugün burada sergilenen eserlerle bir kez daha görüyoruz ki, üniversitemiz sadece bilimin değil, aynı zamanda sanatın ve kültürün de merkezi konumunda” ifadelerini kullandı.

Şanlıdağ, akademisyen sanatçıların imzasını taşıyan eserleri bir araya getiren “Güzel Sanatlar Mayıs Sergisi’nin; resim, heykel, vitray, seramik ve baskı resimlerden oluştuğunu; “Kampüste Yaşam Fotoğraf Sergisi’nin de üniversite kampüsünden fotoğrafları bir araya getirdiğini belirtti. Şanlıdağ, fotoğraf yarışmasına katılan katılımcıları teşekkür etti, eserleri sergilenmeye değer görülenleri de tebrik etti.

Şanlıdağ konuşmasında ayrıca, “Genç Üniversite Sıralaması 2024”da dünya genelinde YDÜ’nün 139’uncu sırada yer aldığını anımsatarak, “Bu başarıyla Kuzey Kıbrıs’ın en iyi üniversitesi unvanımızı perçinlerken Türkiye genelinde de en iyi ilk üç üniversite arasında yer aldık.” dedi.

YDÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erdal Aygenç, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi kapsamında düzenlenen 460’ıncı ve 461’inci sergilerin, Güzel Sanatlar Mayıs Sergisi ile “Kampüste Yasam” konulu 2. Fotoğraf Yarışması sergilerinin bu akşam açılışı yaptıklarını belirterek, “YDÜ’de açılan her serginin, toplumu sanatla buluşturan, kültürünü yükseltmeyi amaçlayan bir vizyonun eseri olduğunu” söyledi.

Aygenç, sergiye eserleri ile katılan herkesi, fotoğraf yarışmasının kazananlarını, jüri üyeleri ile sergi küratörü Prof. Erdogan Ergün’ü tebrik etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu