Kıbrıs

Dinçyürek: 2025 yılında sağlıkta değişimi yaşayacağız

Sağlık Bakanı Dr.Hakan Dinçyürek BRT Sabah Haber de sağlık sisteminde yaşanan gelişmeleri ve hayata geçecek yeni projeleri değerlendirdi.

Dr.Hakan Dinçyürek sağlıktaki gelişmeler ve yatırımların ülke genelinde eş zamanlı yürütüldüğünü belirtti .

Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin yıpranmış ve artan nüfusa karşı yetersiz kalmakta olduğunu belirten Bakan Dinçyürek, Girne, Güzelyurt ve Lefke hastanelerine sağlanan çeşitli yeniliklerle Lefkoşa Hastanesi’nin yükünün hafifletmeyi amaçladıklarını söyledi.

Bakan Dinçyürek, GaziMağusa Devlet Hastanesinde aylardır göz ameliyatlarının yapıldığını, kan bankasının hizmet verdiğini, yeni doğan yoğun bakım ünitesinin kısa sürede devreye gireceğini, anjiyo servisinin çok kısa sürede hizmete açılacağını, onkoloji servisinin hayata geçeceğini ve çok ciddi tetkik ve tedavilere imkan tanınacak hizmetler sunulacağını kaydetti .

Dinçyürek tüm bunların somut projeler yatırımlar olduğunun altını çizerek, halkın 2025 yılında sağlıkta değişimi yaşayacağını vurguladı .

Gazimağusa Maraş bölgesine 1000 metre karelik yeni bir sağlık merkezinin yapılacağını ayrıca Beyarmudunda da yeni bir sağlık merkezinin hayata geçeceğini belirten Bakan Dinçyürek, bunun yanında Cengiz Topel Hastanesi’ne yeni bir acil servis yapılacağını açıkladı.

Ambulans ağının genişletilmesi yönünde de ciddi atılımları bulunduğunu söyleyen Dinçyürek, şu an için 13 ambulansın hazır olduğunu, hedeflerinin bu sayıyı 20’ye çıkarmak olduğunu ifade etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu